Εργατικό κίνημα
Έλενα Βενιζέλου: Ήταν όλοι εκεί

Για την πολύ επιτυχημένη γενική συνέλευση στο Έλενα Βενιζέλου την Πέμπτη 22/9, μας μίλησε ο Κώστας Καταραχιάς, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων: «Ήταν μια συνέλευση που οργανώθηκε από τα κάτω, δηλαδή οι ίδιοι οι συνάδελφοι/ισσες τη διέδωσαν στα τμήματά τους και κάλεσαν σε συμμετοχή. Έτσι γέμισε το αμφιθέατρο του νοσοκομείου από όλες τις ειδικότητες και σχέσεις εργασίας. Συμβασιούχοι ΣΟΧ από καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, επικουρικοί, μαίες, νοσηλεύτριες, παραϊατρικό προσωπικό, γιατροί, διοικητικοί, προσωπικό από τα μαγειρεία και εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί σε αναστολή, όλες και όλοι ήταν εκεί.

Η συζήτηση ήταν πλούσια και οργισμένη για την σκληρή καθημερινότητα των εργαζομένων στο νοσοκομείο, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, την απληρωσια των συμβασιούχων, την ανασφάλεια για το αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν, αλλά και την ομόφωνη απαίτηση να γυρίσουν πίσω όλοι οι συνάδελφοι σε αναστολή. Δεν υπήρξε κομμάτι που να μην πήρε το λόγο να καταγγείλει την υποστελέχωση, τις παρανομίες των διοικήσεων για να καλύψουν τα κενά, τις καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα, τις μετακινήσεις κλπ.

Για όλα αυτά, ενάντια στην κάθε είδους ιδιωτικοποίηση, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις αποφασίσαμε ομόφωνα να οργανώσουμε την μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή μας στην πανυγειονομικη απεργία 20 Οκτωβρίου με επιτροπή αγώνα σε κάθε τμήμα για να εξασφαλιστεί με όρους του σωματείου το προσωπικό ασφαλείας. Ήταν μια ζωντανή διαδικασία από τα κάτω που έβαλε οριστικό τέλος και στην προσπάθεια της ΔΑΚΕ να διαλύσει το σωματείο, αμφισβητώντας τη συγκρότησή του. Το σωματείο νομιμοποιήθηκε από μια μαζική συνέλευση, στην οποία μάλιστα έγιναν καινούργιες εγγραφές από συναδέλφους και συνεδέλφισσες που δεν ήταν ποτέ μέλη του».