Εργατικό κίνημα
Εξορμήσεις για την Πανεργατική 9 Νοέμβρη

Εξόρμηση στα Πατήσια

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της Εργατικής Αλληλεγγύης για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Σε δεκάδες εργατικούς χώρους και γειτονιές η προκήρυξη και η αφίσα του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης μαζί με το φύλλο της εφημερίδας, έγιναν τα υλικά γύρω από τα οποία οργανώνεται η συμμετοχή στην απεργία.

«Κάναμε εξόρμηση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και αυτό που συναντήσαμε ήταν περήφανους απεργούς» λέει η Κατερίνα από τον τοπικό πυρήνα του ΣΕΚ. «Μετά από μια πολύ μεγάλη γενική συνέλευση που είχε γίνει εν όψει της 20ης Οκτώβρη, της απεργίας των υγειονομικών, συγκροτήθηκε μια μεγάλη ομάδα που οργάνωσε και το επιτυχημένο κατέβασμα σε εκείνη την απεργία. 

Οι ίδιοι μας λέγανε τώρα ότι η 20η Οκτώβρη ήταν απλά η προθέρμανση. “Τώρα που μάθαμε πως να οργανώνουμε μια απεργία θα συνεχίσουμε και για την πανεργατική”. Το φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης που διακινούσαμε είχε τους απεργούς του νοσοκομείου στο πρωτοσέλιδο κι έκανε θραύση. 

Στο νοσοκομείο τα μέλη από τον τοπικό πυρήνα του ΣΕΚ παρεμβαίνουμε κάθε εβδομάδα με την Εργατική Αλληλεγγύη, συνεργαζόμενοι με το Σωματείο που έχει δύναμη η επαναστατική αριστερά και με εργαζόμενους που θέλουν να οργανώσουν τη μάχη. Έτσι έχει διαμορφωθεί ένα δίκτυο που είναι και βασικό στην οργάνωση της απεργίας». 

«Έγινε εξόρμηση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια το Σάββατο για την οργάνωση της απεργίας και των συζητήσεων που οργανώνει το ΣΕΚ “Κράτος και Επανάσταση”. Mοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις για την απεργία μετεφρασμένες σε εφτά γλώσσες και συναντήσαμε μεγάλη ανταπόκριση. Στο τέλος της εξόρμησης ένας νέος σπουδαστής επέλεξε να οργανωθεί στο ΣΕΚ» μεταφέρουν οι σύντροφοι/ισσες από τον πυρήνα των Πατησίων. 

«Κάναμε εξόρμηση για την οργάνωση της απεργίας με την Εργατική Αλληλεγγύη στο δήμο Κορυδαλλού και δώσαμε 17 εφημερίδες, όσες είχαμε μαζί μας. Την Τρίτη είχαμε γενική συνέλευση και δώσαμε κι άλλες. Το λέω αυτό γιατί είναι ενδεικτικό του κλίματος στο δήμο. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η κουβέντα είναι γύρω από την ακρίβεια κι ότι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση. Να ξεσηκωθούμε γιατί δεν πάει άλλο» μας λέει ο Μήτσος Καλπίδης, εργάτης στο δήμο Κορυδαλλού.