Εργατικό κίνημα
ΠΟΣΠΕΡΤ: Συνέδριο 16-17 Γενάρη

9/11/22, Πανεργατική απεργία στην Αθήνα. Φωτό: Γιώργος Πίττας

Στο Συνέδριό της προχωράει η ΠΟΣΠΕΡΤ στις 16 και 17 Γενάρη. Η Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων ΕΡΤ (ΑΡ.Π.Ε) τονίζει την ανάγκη για ένα συνέδριο που θα καταλήξει σε ένα απεργιακό πρόγραμμα δράσης και μια πιο δυνατή Ομοσπονδία:

«Μπήκαμε στο 2023, μια εκλογική χρονιά που εγκυμονεί εξελίξεις… Την τετραετία που πέρασε, οι εργαζόμενοι νιώσαμε στο πετσί μας, πολλαπλές επιθέσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, αντι-συνδικαλιστικό νόμο, καθήλωση των μισθών με παράλληλη αύξηση του πληθωρισμού, υπονόμευση και συρρίκνωση της δημόσιας υγείας, αστυνομοκρατία.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μετράμε επιπλέον τον ασφυκτικό έλεγχο στην ενημέρωση και την τροπολογία για τα κανάλια που μειώνει τον αναγκαίο αριθμό εργαζομένων και πετάει στην ανεργία πολλούς  συναδέλφους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΑΡ.Π.Ε. με την ψήφο και τις παρεμβάσεις της τάχθηκε σθεναρά υπέρ των συλλογικών συμβάσεων -την ώρα που άλλες παρατάξεις σφύριζαν αδιάφορα- με αυξήσεις στους μισθούς και τη διεκδίκηση αύξησης του ενιαίου μισθολογίου, μαζί με άλλους κλάδους του δημοσίου.

Ζητούσαμε προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ζητούσαμε ελεύθερη ενημέρωση, αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και ενίσχυση των περιφερειακών σταθμών. Σε κάθε περίπτωση πρεσβεύαμε και επιμέναμε ότι ο μόνος τρόπος για να τα κατακτήσουμε είναι ο συλλογικός αγώνας με συνελεύσεις ,συλλογικές αποφάσεις, με κινητοποιήσεις και απεργίες, μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων που παλεύουν για το δίκιο τους, για την επιβίωσή τους και όχι οι τακτικές των διαδρόμων, οι οποίες αποφέρουν κέρδη μόνο για τους λίγους, τους άριστους».

Επίσης, η ΑΡ.Π.Ε καταγγέλλει ότι «στην ΕΡΤ με τη λέξη "κατάταξη" βάζουν σε εφαρμογή αξιολόγηση στους συμβασιούχους, χωρίς να αναφέρουν τα κριτήρια, θίγοντας τον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια εμπείρων συναδέλφων που για χρονιά προσφέρουν στην ΕΡΤ. Αν αυτό το αφήσουμε να περάσει για τους συμβασιούχους, είναι βέβαιο πως αύριο η διοίκηση θα επιχειρήσει να το εφαρμόσει και στους αορίστου».