Η Αριστερά
Εκδήλωση μνήμης στα Καμίνια

21/4 Εκδήλωση στο στρατόπεδο Παπαγιωργή στα Καμίνια

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε την 21η Απριλίου, επέτειο του πραξικοπήματος της χούντας, στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή στα Καμίνια, όπου την περίοδο της δικτατορίας λειτουργούσε ο λόχος του ΕΑΤ-ΕΣΑ και βασανίστηκαν δεκάδες αγωνιστές. Το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά με ομόφωνη απόφασή του ικανοποίησε το αίτημα του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) να του αποδοθεί ο χώρος για την ανάδειξη της αντιδικτατορικής πάλης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί αγωνιστές εκείνης της περιόδου. 

«Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να μιλάω σε αυτήν την εκδήλωση, σε συναγωνιστές και συνεξόριστους του πατέρα μου στις φυλακές και τα ξερονήσια της χούντας.  Μια μέρα σαν και αυτή πριν 56 χρόνια, η δικτατορία σηματοδότησε αυτό που ο Τσίρκας είπε Χαμένη Άνοιξη. Ήταν η απάντηση της εξουσίας εκείνης της εποχής, μιας εξουσίας που μοιάζει πολύ με τη σημερινή, στους μεγάλους αγώνες και την εξέγερση των Ιουλιανών» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Διαβολάκης, εκ μέρους της Ανταρσίας στο Λιμάνι.

«Υπήρξε αντίσταση σε αυτή τη δικτατορία και έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε τις μνήμες της αντίστασης. Σήμερα είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό καθώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν υμνητές των δικτατορικών καθεστώτων. Δεν εξαιρείται η Ελλάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στο φασισμό, ειδικά σε γειτονιές όπως τα Καμίνια στην οποία ζούνε πολλοί μετανάστες, σε μια πόλη όπου προσπάθησαν να πατήσουν πόδι οι νεοναζιστικές οργανώσεις, παίρνοντας από το λαό και τη νεολαία της πόλης την απάντηση που τους άξιζε. Δίνουμε εδώ την υπόσχεση της συνέχισης του αγώνα στο σήμερα, γιατί και σήμερα έχουμε ανάγκη τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή», συνέχισε ο Θ. Διαβολάκης.