Εκπαίδευση και νεολαία
Φοιτητές: Eμπρός για καταλήψεις

Μπαίνουμε στις σχολές με μία τεράστια μάχη ενάντια στη προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το Άρθρο 16 και να φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με το άνοιγμα των σχολών την Τρίτη και την Τετάρτη 9 και 10 Γενάρη οργανώνουμε γύρο γενικών συνελεύσεων πανελλαδικά, και την Πέμπτη στις 12μ προχωράμε σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε όλες τις πόλεις. Ήδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται κοινά πλαίσια σε μία σειρά σχολές που προετοιμάζουν τριήμερες καταλήψεις με την προοπτική κλιμάκωσης.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΣΕΚ στις Σχολές κάναμε παρεμβάσεις στις σχολές μας και από την πρώτη μέρα φαίνεται η διάθεση του κόσμου να συγκρουστεί με την κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Βάζουμε την αφίσα και μοιράζουμε την προκήρυξη του ΣΕΚ στις Σχολές που καλεί σε καταλήψεις παντού, ξεσηκώνουμε τους χώρους μας με μεγάλες εξορμήσεις και ανακοινώσεις στα μαθήματα για να προετοιμάσουμε τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις.

Μέσα από τα σχήματα της ΕΑΑΚ που συμμετέχουμε προτείνουμε στις συνελεύσεις ένα πρόγραμμα πάλης:

Τριήμερη κατάληψη της σχολής με νέες γενικές συνελεύσεις στην προοπτική της κλιμάκωσης με πενθήμερες καταλήψεις για να μην καταθέσουν καν το άθλιο νομοσχέδιο. Να σχηματιστεί συντονιστική επιτροπή της κατάληψης για να υλοποιήσει την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου και να οργανώσει εκδηλώσεις και δράσεις μέσα κι έξω από την σχολή. Θέλουμε να προχωρήσουμε με συντονιστικό όλων των καταλήψεων της Αθήνας και των άλλων πόλεων για να συζητήσουμε την εμπειρία και να κινηθούμε από κοινού στα επόμενα βήματα. Οργανώνουμε την συμμετοχή των καταλήψεων στη διαδήλωση της Πέμπτης με τα πανό κάθε κατάληψης να βγαίνουν στον δρόμο, να συσπειρώνουν τον κόσμο της σχολής και να δημιουργούν μπλοκ αγώνα που οργανώνει την συνέχεια.

Παράλληλα για να νικήσει αυτός ο αγώνας χρειάζεται να συνδεθεί με όλες τις πολιτικές μάχες και πρώτα και κύρια με το εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα της εκπαίδευσης. Προτείνουμε οι συνελεύσεις να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στις 13/1. Η κυβέρνηση να δώσει λεφτά για την παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς στο πλευρό του σφαγέα Νετανιάχου που σκοτώνει στη Γάζα. Επίσης καταθέτουμε ψήφισμα για συμμετοχή στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση στις 17/1 στα 11 χρόνια από την δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν ενάντια σε μια κυβέρνηση που δολοφονεί με την ιδιωτικοποιήσεις όπως στα Τέμπη και με την πολιτική των κλειστών συνόρων όπως στην Πύλο ανοίγοντας τον δρόμο στους φασίστες.

Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε! Οργανώνουμε τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να φέρει ιδιωτικά πανεπιστήμια και να διαλύσει την δημόσια Παιδεία.

Αλέκος Κοροβέσης, 
φοιτητής ΠΑΔΑ, ΣΕΚ στις Σχολές

Συλλαλητήρια Πέμπτη 11/1

Αθήνα 12μ Προπύλαια
Θεσσαλονίκη 12μ Καμάρα
Βόλος 11πμ Θόλος
Πάτρα 10.30πμ πλ. Γεωργίου
Ηράκλειο 12μ πλ. Ελευθερίας
Χανιά 11πμ δημοτική αγορά
Γιάννενα 11πμ Περιφέρεια
Ξάνθη 12μ κεντρική πλατεία

9/1, ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ

 

Στη ΣΔΟΚΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έγινε μαζική γενική συνέλευση το μεσημέρι της Τρίτης 9/1. Την ίδια μέρα προγραμματίζονταν γενικές συνελεύσεις σε δεκάδες σχολές. Πλειοψήφησε το ενωτικό πλαίσιο των ΕΑΑΚ που πρότεινε κατάληψη της σχολής Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα με νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 17/1 με την προοπτική κλιμάκωσης. Μαζί με την κατάληψη αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 11/1 και σε Συντονιστικό Καταλήψεων αμέσως μετά. Υπερψηφίστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 13/1, στις 2μμ στο Πάρκο Ελευθερίας, καθώς και αντιφασιστικό ψήφισμα που καλεί στη διαδήλωση 17/1 στα Πετράλωνα με αφορμή τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο συνεδρίαζε το συντονιστικό της κατάληψης.