Εργατικό κίνημα
Documento: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων

15/2, Συγκέντρωση έξω από το Documento. Φωτό: Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του Documento μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στα ΜΜΕ και άλλων συλλογικοτήτων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τον εργοδοτικό εκφοβισμό στην εφημερίδα.

Την προηγούμενη ημέρα προηγήθηκε συνέλευση των εργαζομένων. Η παρουσία-παρέμβαση της εργοδοσίας (διευθυντή και εκδότη Βαξεβάνη) για να επηρεάσει την απόφαση της συνέλευσης οδήγησε εφτά εργαζόμενους να καταγγείλουν τη διαδικασία και να απέχουν από την ψηφοφορία, και για τον λόγο ότι το ψήφισμα στρεφόταν εναντίον συναδέλφων τους. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει τον εν λόγω ψήφισμα με μικρή διαφορά, με 26 θετικές ψήφους, ενώ 23 δεν το ψήφισαν: 6 κατά, 10 λευκά και 7 αποχωρήσαντες.

Η Άννα Μήτρου, εργαζόμενη στο Documento και μέλος των Financial Crimes και της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή σε ανάρτησή της καταγγέλλει την προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον ίδιο τον Κ. Βαξεβάνη: «...παρενέβη στη διαδικασία για να με επανεφέρει στην τάξη και φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από εμένα οργισμένος μου φώναζε: "Εμείς που σου δώσαμε 500 ευρώ να εγχειρίσεις το παιδί σου", θέλοντας προφανώς να με σταματήσει στη δευτερολογία μου όπου τασσόμουν κατά οποιασδήποτε κίνησης-ψηφίσματος που θα τασσόταν κατά απολυμένων και παραιτημένων συναδέλφων μας... 

Ένιωσα να καταπατείται κάθε δικαίωμά μου ως εργαζόμενης, ακόμη και αυτό του να μιλήσω ελεύθερα και να εκφραστώ σε μια συνέλευση εργαζομένων.

ΥΓ.: Πριν από μερικές μέρες ο εκδότης μου είχε επιβάλει μέσω του διοικητικού προσωπικού και του διευθυντή της εφημερίδας να μην κολλώ αφίσες για τις πορείες που γίνονται για την Παλαιστίνη και να μη μοιράζω προκηρύξεις για αυτές και όπως τον άκουσαν συνάδελφοι να λέει προς τον διευθυντή της εφημερίδας: "Πες της αν ξανακολλήσει θα απολυθεί".

Περιμένω από την ΕΣΗΕΑ να με προστατεύσει ως μέλος της από παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον».