Αντιφασιστική οργή παντού: ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με ομιλίες τους η Eρση Παπαχρυσάνθου, από την Επιτροπή Κατοίκων Άλσους Παγκρατίου, η Πέπη Σακελλαρίου, Κοινοτική Σύμβουλος 2ου διαμερίσματος και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος με την “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Η εκδήλωση είναι μια πρώτη μαζική απάντηση ενάντια στην απόφαση του Δήμαρχου Καμίνη να παραχωρήσει γραφεία στη ναζιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής του Μιχαλολιάκου στο Παγκράτι, στην οδό Φιλολάου 159, παρά το γεγονός ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο του 2ου διαμερίσματος είχε από την πρώτη στιγμή εκφράσει την ομόφωνη αντίθεσή του στην παραχώρηση των γραφείων. Είχε μάλιστα αποφασίσει ότι τα γραφεία, που ανήκουν στην 2η κοινότητα, θα χρησιμοποιούνται από τις Σχολικές Επιτροπές, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις παρατάξεις του 2ου Διαμερίσματος.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την οποιαδήποτε παραχώρηση γραφείων στην παράταξη των νοσταλγών του Χίτλερ, που χαιρετούν ναζιστικά στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια, που οργανώνουν πογκρόμ με μαχαιρώματα ενάντια στους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή της αστυνομίας, αλλά και επιθέσεις ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές όπως είδαμε όλοι κατά την 48ωρη Γενική Απεργία στις 28 και 29 Ιούνη. “Γραφεία” γι' αυτούς σημαίνει ορμητήριο συμμοριών που θα τρομοκρατούν μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές στην περιοχή, σημαίνει καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις σαν αυτή στο Ν. Κόσμο. Θέλουν να επαναλάβουν εδώ την εμετική δράση τους στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε!», αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης

Νίκαια - Ρέντη

Ίλιον - Αγ. Ανάργυροι

Ασπρόπυργος