ΕΡΤ

«Ξεκινήσαμε με 48ωρη απεργία Πέμπτη 13/10 και Παρασκευή 14/10 και συνεχίζουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ που καλεί τους εργαζόμενους σε στάσεις εργασίας και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 48ωρης πανεργατικής απεργίας 19-20/10.

Πρόταση προς την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι και την Πέμπτη 20/10 συμπεριλαμβάνει η απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ. (Η ΕΣΗΕΑ τους καλύπτει μόνο μέχρι και την 24ωρη απεργία στις 18/10). Oπως αναφέρει το ψήφισμα της συνέλευσης:

«Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ξεκινώντας από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Δεν καλύπτουμε δημοσιογραφικά καμία πολιτική δραστηριότητα. Ζητάμε από την ΠΟΣΠΕΡΤ να κάνει το ίδιο και να μην δώσει με μορφή pool, εικόνα στα ιδιωτικά κανάλια. Απεργούμε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου μαζί με όλους τους εργαζομένους του Τύπου και δίνουμε ραντεβού στις 11.00 έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να γενικεύσει τις κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης γιατί τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ αλλά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Τις προηγούμενες μέρες οι απεργοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στο ματς Ολυμπιακού-ΑΕΚ με ανάρτηση πανώ, καθώς και ζωντανή μετάδοση από τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα το απόγευμα του Σαββάτου 15/10.