ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από το πρωί εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους άρχισαν να μαζικοποιούν τις προσυγκεντρώσεις τους. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους των Δυτικών συνοικιών συγκεντρώθηκαν στο Βαρδάρη, οι δικηγόροι μαζί με τους δικαστικούς υπαλλήλους στα καταλημένα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι του Λοιμωδών που κατέβηκαν για πρώτη φορά με πανό μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου, ενώ στην Καμάρα καλούσαν εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, φοιτητές και νοσοκομειακοί γιατροί. Παράλληλα στο χώρο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο συγκεντρώθηκαν με τα πανό τους εργαζόμενοι από όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΡΤ, ΕΛΒΟ), νοσοκομεία (Παπανικολάου, Ψυχιατρείο), οι υπόλοιποι κλάδοι του δημοσίου τομέα (ΕΜΔΥΔΑΣ, τελωνειακοί, ΙΚΑ, και πολλοί εργατικοί χώροι του ιδιωτικού τομέα (ιματισμός, Πετζετάκις, ιατρικοί συνεργάτες κ.ά.). Ακόμα και κόσμος από τις γειτονιές των Αμπελοκήπων και του Χορτιάτη συμμετείχαν με πανό στην πορεία.

Στην πορεία στην κορυφή του μπλοκ βρέθηκαν για πρώτη φορά οι απεργοί των Δήμων ως ο πιο κομβικός κλάδος για το απεργιακό μέτωπο αυτή την περίοδο. Όλοι οι κλάδοι είχαν τεράστια μπλοκ ενώ αξιοσημείωτη παρουσία είχε και η Ένωση Μεταναστών Εργατών που βάδισε πλάι στο μπλοκ του ΣΕΚ.

Σε όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο κόσμος φώναζε συνθήματα για την απεργιακή κλιμάκωση, την ανατροπή της κυβέρνησης, ακόμα και τη διαγραφή του χρέους. Τα μπλοκ ακολούθησαν την πορεία Αγ.Δημητρίου, Ιασωνίδου, Καμάρα, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Διοικητηρίου και τερμάτισαν στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Μαζικότατη ήταν η συγκέντρωση και την επόμενη μέρα μπροστά στο Υπουργείο, με ενωτικό κάλεσμα στο οποίο συμμετείχε και το ΠΑΜΕ.