ΟΛΜΕ – ΔΟΕ: Πρόταση για κλιμάκωση

Αυτές οι προτάσεις αντανακλούν την πίεση της βάσης των εκπαιδευτικών προς τις ηγεσίες των Ομοσπονδιών, αλλά είναι πραγματικά λίγες σε σχέση με τα μέτρα που παίρνονται από τη μεριά της κυβέρνησης και της Τρόικας και την μαζική παρουσία καθηγητών και δασκάλων στις πανεργατικές πορείες σε όλη τη χώρα.

Πώς όμως εξηγείται το γεγονός ότι ενώ το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε προτείνει απεργία από τις 24 έως τις 26 Οκτώβρη, αυτή η πρόταση δεν υπερψηφίστηκε από την Συνέλευση των Προέδρων; Αυτό είναι ένα ερώτημα που βγαίνει λογικά ακόμα και ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Ο πρώτος και βασικός λόγος είναι η μη διοργάνωση συνελεύσεων στις τοπικές ΕΛΜΕ με ευθύνη ακόμα και των παρατάξεων που στήριξαν αυτήν την πρόταση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Οι (πολλές) αρνητικές αποφάσεις μέσα από τα ΔΣ για άλλη μια φορά έκριναν ότι «ο κλάδος δεν είναι έτοιμος» για απεργία .

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν «ζαλιστεί» από τα πολλά «μπρος-πίσω» των ηγεσιών όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνούν με τις απεργίες.

Το μπλοκ των εκπαιδευτικών στην Πανεργατική της Αθήνας όχι μόνο ήταν από τα πιο μαζικά μαζί με αυτά των Δήμων και των νοσοκομείων, αλλά το κυριότερο σύνθημα ήταν «ανυπακοή-απεργία διαρκή». Για αυτό και υπάρχει η συζήτηση, για άλλη μια φορά, μέσα στη ΔΟΕ για κήρυξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών για τις αρχές του Νοέμβρη.

Οι εκπαιδευτικοί της «Τάξης μας» θα δώσουν τη μάχη να βγουν συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ και στους Συλλόγους Δασκάλων με στόχο να είναι μαζικές, να αποφασίσουν απεργία με διάρκεια και συντονισμό μαζί με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια των εργαζόμενων που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τις εφεδρείες και όλα τα άλλα βάρβαρα μέτρα.

Άλλα νέα από εργατικούς χώρους

Η μάχη στους Δήμους: Αυτή η απεργία έπρεπε να νικήσει

Συγκοινωνίες: Απεργίες ξανά!

Υπουργεία: Οι καταλήψεις δεν σταματούν

Όχι στην εφεδρεία

Νοσοκομεία: Ο αγώνας συνεχίζεται

Δικαστήρια: Απεργιακός αναβρασμός

ΕΡΤ - ΜΜΕ: Σε τροχιά κινητοποιήσεων

ΠΝΟ