Την περασμένη Τρίτη η κυβέρνηση Αλ Σάρα συνέλαβε ένα άσημο κατά τα άλλα πρώην μέλος της δικής του οργάνωση HTS, τον Αιγύπτιο Αχμέντ Αλ Μανσούρ ο οποίος σε βίντεο που ανάρτησε, μιλώντας εκ μέρους μιας νέας ισλαμιστικής οργάνωσης που ίδρυσε, καλούσε από την Συρία σε ανατροπή του Σϊσι στην Αίγυπτο - κάνοντας λόγο για διαδηλώσεις στην επέτειο της αιγυπτιακής επανάστασης στις 25 Ιανουαρίου του 2011.
Το βίντεο έκανε μέσα σε δυο μέρες 7 εκατομμύρια views, έγινε θέμα στα κανάλια στην Αίγυπτο θορυβώντας το καθεστώς Σίσι που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και έκδοσης του Αλ Μανσούρ.
Το γεγονός αναδεικνύει τον φόβο που έχει αρχίσει να καταλαμβάνει το καθεστώς Σίσι που τις τελευταίες εβδομάδες έχει εντείνει την καταστολή ενάντια σε πιο πραγματικές απειλές από τον Μανσούρ. Η Αίγυπτος ήταν από τις λίγες αραβικές χώρες όπου δεν έγιναν μαζικές συγκεντρώσεις και πανηγυρισμοί για την κατάπαυση του πυρός στην Γάζα. Eκατοντάδες φοιτητές και αγωνιστές-τριες έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί μέσα στους προηγούμενους 15 μήνες, επειδή σήκωσαν ένα πανό ή επιχείρησαν να διαδηλώσουν υπέρ της Παλαιστίνης. Το ίδιο συνέβη με όσους Σύριους επιχείρησαν να πανηγυρίσουν την πτώση Άσαντ. Απελάθηκαν στη Συρία.
Κόντρα στην καταστολή μια σειρά από καμπάνιες είναι σε εξέλιξη ζητώντας απελευθέρωση φυλακισμένων δημοσιογράφων, σκιτσογράφων, γιατρών που συλλαμβάνονται για μια «λάθος» ανάρτηση ή «λάθος» είδηση. Αυτό που τρομάζει το καθεστώς είναι ότι η οργή για την έλλειψη ελευθερίας θα ενωθεί με την οργή για την οικονομική κατάσταση που γίνεται όλο και χειρότερη στην Αίγυπτο με το ΔΝΤ να πιέζει για όλο και περισσότερες περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις. Την τελευταία εβδομάδα ένα παράδειγμα αυτής της οργής έρχεται από την απεργία διαρκείας που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην κλωστοϋφαντουργία τουρκικών συμφερόντων T&C στην πόλη Αλ Αμπούρ, απαιτώντας αύξηση 50%.