Δόθηκε Άσυλο στους απεργούς πείνας από το Ιράν

Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο ο Χαμίντ Σαντεκί, ο απεργός πείνας που για 37 ημέρες κρατάει το στόμα του ραμμένο. Μετά την επίδοση των αποφάσεων στις 7.30μμ διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για περίθαλψη ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η Υγεία τους.

Νίκη

Πρόκειται για μεγάλη νίκη των ίδιων των απεργών πείνας αλλά και του κινήματος που διεκδικεί άσυλο και δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτή η νίκη ήρθε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. 

Τα κόμματα του Μνημόνιου ΕΕ-ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ ευθυγραμμίζονται στη πολιτική των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας για να αποπροσανατολίσουν από την αποτυχία των αντεργατικών τους μέτρων.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ προς τον Χρυσοχοΐδη να δώσει άσυλο στους απεργούς πείνας δείχνει το δρόμο για όλα τα συνδικάτα. Να αποκρούσουμε την διάσπαση, να προωθήσουμε την ενότητα για να έχουμε νίκες.

Αναμένουμε ΑΜΕΣΗ απάντηση στο δεύτερο αίτημα που διατυπώσαμε προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της καταστροφικής κρίσης στο Πακιστάν με διακοπή των απελάσεων των Πακιστανών καθώς και άνοιγμα διαδικασίας απόδοσης ασύλου και νομίμων εγγράφων στους πρόσφυγες στης καταστροφής.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καλούμε σε συνέχιση των αγώνων ενάντια στο ρατσισμό στο πλευρό του εργατικού κινήματος με επόμενο μεγάλο σταθμό την μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη.