Το ΜΒ στην Εκθεση Βιβλίου

Η οικονομική κρίση και οι εμπειρίες που έχει μαζέψει ο κόσμος από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έχει δώσει, έχουν στρέψει πολλούς να αναζητήσουν στη θεωρία και τις προτάσεις της Αριστεράς τις λύσεις στο αδιέξοδο του συστήματος. 

Αυτό αποτυπώθηκε στο καλύτερο ξεκίνημα που είχε ποτέ σε πωλήσεις το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο σε Έκθεση Βιβλίου και ακόμα περισσότερο στο τι βιβλία διάλεξε ο κόσμος τις πρώτες τέσσερις μέρες. Τα οικονομικά τράβηξαν το ενδιαφέρον («Ο ελληνικός καπιταλισμός, η παγκόσμια οικονομία και η κρίση», «Η Νέα Κρίση του Καπιταλισμού», «Μισθωτή εργασία και κεφάλαιο»), και εξίσου η «Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;» του Πουλιόπουλου, το βιβλίο για τον Γκράμσι και το «Μαρξισμός: θεωρία και πράξη», βιβλία που προτείνουν το δρόμο της επανάστασης για την εργατική τάξη. Σε αυτή την αναζήτηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο απ´ ό,τι φαίνεται ανταποκρίνεται με επιτυχία.

Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο είναι σε πόσο πολύ κόσμο είναι γνωστό το Μαρξιστικο Βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις του. «Σας ξέρουμε...» ήταν φράση με την οποία ξεκινούσε η συζήτηση μπροστά στο περίπτερο Νο 18. Με μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού που επισκέφτηκε την έκθεση, είχαμε ξανασυναντηθεί σε απεργιακές συγκεντρώσεις, στο τετραήμερο του Μαρξισμού, σε συνέδρια συνδικάτων, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και σε ένα σωρό γεγονότα του κινήματος. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν ολοένα και περισσότεροι στο τι θα διαβάσουν μας αναγκάζει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να βρισκόμαστε παντού όπου κινείται ο κόσμος και να κάνουμε εκδόσεις που να είναι στην καρδιά της πολιτικής αντιπαράθεσης.