H κεντρική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Και στις κάλπες να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Αυτό είναι το μήνυμα από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μέσα από τους χαιρετισμούς όλων των συντρόφων που πήραν το λόγο.

Πρώτος μίλησε ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής Παντείου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αρχικά εξήγησε γιατί δεν φτάνει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αντιμνημονιακές και μνημονιακές δυνάμεις και τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική δύναμη. Έπειτα έδωσε έξι επιχειρήματα για την αναγκαία ρήξη με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Να βγούμε από το λάκκο των λεόντων πριν μας κατασπαράξουν» χαρακτηριστικά είπε. Αφού εξήγησε τις διαφορές μας με την υπόλοιπη αριστερά, κατέληξε ότι η μοναδική αντικαπιταλιστική λύση είναι ο εργατικός έλεγχος, για να φτάσουμε σε μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και η ευτυχία του και όχι το χρήμα και το κέρδος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Μετρό που ξεσήκωσε τους συμμετέχοντες θυμίζοντας ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η δύναμη που αυτά τα δύο χρόνια έβαζε αταλάντευτα κατεύθυνση για απεργίες διαρκείας ενάντια στα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις του. «Για αυτό και εγώ ήρθα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η Αλέκα Ζορμπαλά, δικηγόρος που ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν θα μας τρομάξουν με τα εκβιαστικά τους διλήμματα αφού ξέρουμε ότι η ΕΕ είναι «του πολέμου, του ρατσισμού, της καταστολής». Αναφέρθηκε στη μάχη που έχουμε να δώσουμε ενάντια στους φράχτες του αίσχους και τα ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδα λέγοντας ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπεί σφήνα στα σχέδια τους.

Στη συνέχεια μίλησε ο Χρήστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής αριστεράς που θύμισε ότι εμπνεόμαστε από τις μεγάλες επαναστάσεις και τα κινήματα του παρελθόντος, αλλά και κοιτάμε στην πάλη των εργαζόμενων όλου του κόσμου από την Ταχρίρ μέχρι την Γουόλ Στρητ όπου βρίσκονται οι σύμμαχοι μας.

Ο Παντελής Αυθίνος, γραμματέας του σωματείου στο ΗΔΙΚΑ ήταν ο επόμενος ομιλητής που θύμισε ότι το εργατικό κίνημα επέβαλλε τις εκλογές αφού η ίδια η αρχουσα τάξη ούτε αυτές δεν ήθελε να πραγματοποιήσει και εξήγησε ότι αν μετά τις εκλογές υπάρχει πιο αδύναμη κυβέρνηση, αυτό θα είναι για το συμφέρον των εργαζόμενων που παλεύουν ενάντια στα μέτρα που έχουν σχεδιάσει.

Η Μαριάννα Τσίχλη, ασκούμενη δικηγόρος είπε ότι πραγματικά οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες, αλλά από τη δική μας πλευρά συνεχίζουμε και πρέπει να τονίζουμε ότι ο καπιταλισμός δεν εξορθολογίζεται, ανατρέπεται.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ εξήγησε γιατί χρειάζεται να ψηφιστεί μαζικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την εργατική τάξη και θύμiσε τις μάχες στις οποίες η αντικαπιταλιστική αριστερά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή βάζοντας τα πιο προωθητικά για το κίνημα αιτήματα. Τόνισε τέλος ότι η μάχη ενάντια στους νεοναζί είναι ανοιχτή και ότι η είσοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή θα δώσει νέα ώθηση στους αγώνες.

Ο Δημήτρης Δεσύλλας, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κίνημα στην Ελλάδα μπορεί να είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά εξήγησε ότι η αριστερά δεν πρέπει να είναι διαχειριστική, δεν πρέπει να ξανακάνει λάθη τύπου 1989.

Η Μαρία Ζευγώλη, εκπαιδευτικός τόνισε ότι οι από πάνω ετοιμάζουν νέα μέτρα εξαθλίωσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρίσκεται και σε αυτές τις μάχες που πραγματικά φέρνουν το δίλημμα Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα. Εξήγησε ότι το άκυρο και το λευκό δεν τους τιμωρούν, αντίθετα με την ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τέλος, ο Χρίστος Τουλιάτος, εργαζόμενος στο χώρο του βιβλίου είπε ότι υπάρχουν «δύο ειδών» εκλογές. Αυτών στην τηλεόραση που είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα και εμάς που βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα. «Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς ευρώ, χωρίς ΕΕ και μνημόνια και αυτόν θα περπατήσουμε» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Θυμηθείτε και στηρίξτε!

Στηρίξτε-ψηφίστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πρωτομαγιά ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάθε πόλη και γειτονιά

Το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλώνεται σε όλους τους εργατικούς χώρους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Προεκλογικές συγκεντρώσεις