Στηρίξτε-ψηφίστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάνω από 400 αγωνιστές και αγωνίστριες συμμετέχουν πανελλαδικά στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις περιφέρειες και τους νομούς.

Νέοι, φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγρότες, συνταξιούχοι, άνθρωποι που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στην πρώτη γραμμή και στην εκλογική μάχη. Ανάμεσά τους, υποψήφιοι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’΄Αθήνας, η Νίκη Αργύρη, φοιτήτρια, η Παρθένα (Θένια) Ασλανίδη, γιατρός, ο Κωσταντίνος Καταραχιάς, γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων Αγίου Σάββα και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, ο Ιωάννης Σηφακάκης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Αργύρης Χρίστος ειδικευόμενος γιατρός, ο Θεοχάρης Ιωάννης μέλος στο ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Ιντρακόμ, ο Μιχαηλίδης Στυλιανός, ιδιωτικός υπάλληλος συντελεστής στο Information Libre, η Μουστάκα (Μπλάνα) Αναστασία, εργαζόμενη συνδικαλίστρια στον ΟΤΕ, η Μπουρίτη Γαρυφαλλιά (Λίλιαν) ιδιωτική υπάλληλος, ο Νικολάου Εμμανουήλ, ιδιωτικός υπάλληλος, η Πατρικίου Αικατερίνη, ιδιωτική υπάλληλος και δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πετρούπολης, ο Πίττας Κωνσταντίνος, γραμματέας ΕΜΔΥΔΑΣ υπουργείου Ανάπτυξης, ο Ράγκος Γεωργιος, χημικός θα είναι όλοι τους υποψήφιοι στη Β' Αθήνας.

Στην Αττική, υποψήφιοι θα είναι ο Κολλιαράκης Ανδρέας άνεργος βιβλιοϋπάλληλος, ο Συλαϊδής Βασίλειος, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων στην Ιντρακόμ. Στην Α' Πειραιά, ο Αλφιέρης Αντώνιος ιδιωτικός υπάλληλος, η Καμπάνη Ελπίδα ιδιωτική υπάλληλος, ο Σαρρής Κωνσταντίνος, δημοσιογράφος στους Financial Crimes. Στη Β’΄ Πειραιά: Ο Θανάσης Διαβολάκης εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ο Αργυροκαστρίτης Δημήτριος-Λεωνίδας, λιθογράφος, η Ευθυμίου Γεωργία, μέλος στο ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά. Στην Α' Θεσσαλονίκης υποψήφιος θα είναι ο Αραμπατζής Λευτέρης, μηχανικός, ο Κουρουνδής Μπάμπης δικηγόρος, η Πολίτη Φίλλια, δημοσιογράφος, ο Τορπουζίδης Κώστας, δικηγόρος, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης υποψήφιος θα είναι ο Ψάλτης Σάββας, συνταξιούχος, από το κίνημα των τυφλών.

Αλλοι υποψήφιοι είναι: Στην Αιτωλοακαρνανία ο Παππάς Βασίλειος, φυσικός, στην Αρτα η Λέκκα Άλκηστις-Θεοδώρα, φοιτήτρια, στην Αχαϊα η Ζάγκλα Νικολέτα (Λέττα), κοινωνική λειτουργός, αντιπρόεδρος συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών ΠΤΔΕ, ο Μπελιάς Δημήτριος πολιτικός μηχανικός, στη Βοιωτία ο Αποστολόπουλος Γιώργος, λογιστής, στη Δράμα η Ερμείδου Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος, στα Δωδεκάνησα, η Λαγωνίκου Φωτεινή, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, στην Εύβοια η Μπαρδάνη Θάλεια, ψυχολόγος-καθηγήτρια, στη Ζάκυνθο η Τόνια Λαχανιώτη, περιφεριακή σύμβουλος στα Ιόνια Νησιά και ο Πομώνης Πέτρος δημοσιογράφος, στην Ηλεία η Μπλάθρα Ιωάννα, βιολόγος, στην Ημαθία, η Γιάννοβιτς Σεβαστή καθηγήτρια Γαλλικών, η Μουσκεφτάρα Τασούλα ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός.

Στη Θεσπρωτία υποψήφιος ο Κυρίτσης Φίλιππος, φιλόλογος, άνεργος, στα Ιωάννινα ο Καραβασίλης Άγης, τραπεζικός υπάλληλος, αντιπρόσωπος στη ΓΣ του ΕΚΙ, στην Καβάλα ο Γκαβανούδης Πασχάλης και η Καλογήρου Μαρία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, στο Κιλκίς η Καρακωνσταντινίδου Γεωργία, συμβασιούχος, στην Κοζάνη ο Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, εργαζόμενος συμβασιούχος ΔΕΗ, στην Κορινθία ο Αγωγιάτης Κωνσταντίνος, οικοδόμος, στις Κυκλάδες η Φωτέλη Ειρήνη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ, στο Λασίθι η Παϋσανίδου Ελένη, αρθρογράφος, στην Ξάνθη ο Παραφέστας Νικόλαος, τεχνικός, πρόεδρος προσωρινού ΔΣ σωματείου ιδιωτικών ΚΤΕΟ, στην Πέλλα, ο Γιάγκος Γιάννης, μεταφραστής και ο Μπακαλάκης Χρήστος, ελεύθερος επαγγελματίας, στη Ροδόπη η Καλαντζή Δήμητρα, γιατρός και η Πίττα Τατιάνα, ηθοποιός, στο Ρέθυμνο ο Θοδωράκης Μιχάλης σερβιτόρος, στις Σέρρες η Σιαφάκα Αλεξάνδρα, δημοσιογράφος, στη Σάμο, ο Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος μέλος γεν.συμβ. ΠΟΕΣΥ, στη Φλώρινα, η Κομνιανού Δήμητρα-Βασιλεία, τοπογράφος μηχανικός, στη Χαλκιδική ο Γιάννης Στάθης, τοπογράφος, στα Χανιά η Καλιτσουνάκη Μαρία, ξενοδοχοϋπάλληλος και ο Ρίζος Σεραφείμ, δάσκαλος και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, στην Χίο η Γαννιάρη Πόπη, Μεταλλειολόγος Μεταλλουργός Μηχανικός.

• Ολόκληρα τα ψηφοδέλτια πανελλαδικά στο προηγούμενο φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης και στο www.antarsya.gr




“Η δύναμη που τολμά”

Ο Πέτρος Θεοδοσιάδης, υποψήφιος στη Λάρισα, είναι ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας. Στα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ από την οποία αποχώρησε το 1990. Σπούδασε οικονομική στο ΠΑΜΑΚ και το 1994 έγινε μέλος της ΟΣΕ και κατόπιν του ΣΕΚ. Ηταν υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις προηγούμενες βουλευτικές, αλλά και τις περιφερειακές εκλογές με την Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας. Δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη:

“Στις 6 Μάη ψηφίζουμε μαζικά ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στηρίζουμε τη δύναμη που τολμά να αναδεικνύει τη φωνή του αντικαπιταλισμού μέσα στους αγώνες και τα κινήματα. Που στηρίζει ολόπλευρα τους αγώνες από τα κάτω, τις μορφές αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης της βάσης σε κόντρα με γραφειοκρατικές-συμβιβαστικές λογικές. Που παλεύει για την κοινή αγωνιστική κινηματική δράση της αριστεράς μακριά από κυβερνητικές κοινοβουλευτικές αυταπάτες, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, ενάντια στην κρατική καταστολή. Που παλεύει στο παρόν για ένα μέλλον όπου ο πλούτος θα ανήκει σε εκείνους που τον δημιουργούν και όλοι θα αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά για τη ζωή τους”.




“Δυνάμωμα της αντίστασης”

H Χριστίνα Λαδά, δασκάλα, είναι υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Μεσσηνίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργάζεται από το 2001 ως δασκάλα σε σχολεία της Μεσσηνίας και της Αττικής, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» Α΄ Αθήνας και πρόεδρος στου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Δασκάλων του Π.Τ.Δ.Ε. Πατρών, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή. Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας και της Κλαδικής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Εκπαιδευτικών. Δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη:

“Σε αυτές τις εκλογές φτάσαμε μέσα από τις τεράστιες μάχες που έδωσε το εργατικό κίνημα τα δύο τελευταία χρόνια που αντιστάθηκε στα διλήμματα και στους εκβιασμούς της κυβέρνησης ΓΑΠ και της μαύρης συγκυβέρνησης για χρεοκοπία. Όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται πως οι «υπογραφές και δεσμεύσεις» του Σαμαρά και του Βενιζέλου μας βυθίζουν όλο και περισσότερο στη φτώχεια και στην ανεργία. Όλο και περισσότερος κόσμος στους εργατικούς χώρους, στις γειτονιές και στα χωριά της Μεσσηνίας αρχίζει να πιστεύει πως το δυνάμωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις εκλογές σημαίνει το δυνάμωμα της αντίστασης και της ανατροπής των μέτρων αλλά και την ελπίδα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αφεντικά”.


“Μας περίμεναν”

Ο Αρης Καλαντζής, υποψήφιος στην Αργολίδα, ζει στο Ναύπλιο, είναι άνεργος σερβιτόρος και είχε συμμετάσχει ξανά σαν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές. “Ολες αυτές τις μέρες δίνουμε τη μάχη της στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με περιοδείες σε λαϊκές και εργασιακούς χώρους στο Ναύπλιο, και στο Αργος, αλλά και σε δεκάδες χωριά” μας λέει ο Αρης. “Σε πολλά σημεία, ο κόσμος μας γνωρίζει για πρώτη φορά και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλού, όπως στο νοσοκομείο του Αργους, βρήκαμε συναγωνιστές και συντρόφους που μας “περίμεναν” με τις αφίσες του “Νυστεριού-Πρωτοβουλία Γένοβα” αναρτημένες στους τοίχους. Υπάρχει ανταπόκριση και χρειάζεται να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέχρι το τέλος”.




“Συγχώνευση των αγώνων - και όχι των νοσοκομείων”

Κε Λοβέρδο, πρώην λογιστή της υγείας...

Μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η πολιτική σας μας έβγαλε (εμάς τους υγειονομικούς) κατά χιλιάδες στους δρόμους, μας συντόνισε από τα κάτω με γενικές συνελεύσεις, απεργίες καταλήψεις, πρωτοβάθμιους συντονισμούς και μας ένωσε με όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν τα μέτρα που περνάτε εσείς και οι λυκοφιλίες σας.

Και ήταν αυτοί οι αγώνες που έκαναν τον ΓΑΠ πρώην πρόεδρό σας και τον Παπαδήμιο πρώην πρωθυπουργό σας και σύντομα και εσάς πρώην υπουργό. Μην ξεχνάτε ότι στο υπουργείο σας οι καταλήψεις ήταν πιο συχνές και από τα υπουργικά συμβούλια πότε από τους γιατρούς, πότε από την ψυχική υγεία, πότε από τα νοσοκομεία, πότε από τους εργαζόμενους του υπουργείου Υγείας και πότε από όλους μαζί.

Και αν προσπαθείτε να τα ξεχάσετε όλα αυτά και δηλώνετε ότι σκοπεύετε να κλείσετε το 25% των νοσοκομειακών μονάδων, εμείς σας απαντάμε ότι κανένα νοσοκομείο ή κέντρο υγείας δεν θα κλείσει. Αυτά που θα κλείσουν μετά τις 6 Μάη είναι όλοι οι εργατικοί χώροι με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας. Το ΓΝ Πατησιών, η Ιεράπετρα παραμένουν ανοιχτά, ζωντανή απόδειξη της ήττας των σχεδίων σας.

Καμία κλινική δεν θα συγχωνευτεί. Αυτός που θα συγχωνευτεί είναι ο αγώνας των νοσοκομειακών για δωρεάν υγεία, με τον αγώνα των εκπαιδευτικών για δωρεάν παιδεία με των αγώνα των Χαλυβουργών, του Αλτερ, της Ελευθεροτυπίας, της Αλάπις σε έναν κοινό αγώνα για αντικαπιταλιστική ανατροπή με διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ, κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και εργατικό έλεγχο παντού.

Με δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κέντρο της αντίστασης, εγγύηση για ένα δυνατό κίνημα και στα νοσοκομεία και παντού που θα ανατρέψει τα σχέδιά σας και θα βάλει τις βάσεις για μια άλλη Υγεία, μια άλλη κοινωνία και σ’ αυτή την κοινωνία κάτι τύποι σαν κι εσάς, περισσεύουν...

Γιώργος Τσιρώνης, ειδικευόμενος, Γιατρός ΓΝΕ Θριάσιο, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Αττικής

Γιάννης Κούτρας, μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α' Θεσσαλονίκης




“Προϋπόθεση και εγγύηση”

Ο Νίκος Τουρνάς είναι πτυχιούχος Εφ. Πληροφορικής και ζει στη Θεσσαλονίκη. Στις εκλογές της 6 Μάη θα είναι υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Εντάχθηκε στο κίνημα και την επαναστατική Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια όταν και οργανώθηκε στο ΣΕΚ το 2002. Συμμετείχε ενεργά στη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, παίρνοντας μέρος σε όλους τους μεγάλους σταθμούς του αντιπολεμικού κινήματος και στη μεγαλειώδη διαδήλωση της 15 Φλεβάρη του 2003. Πήρε μέρος στα Ευρωπαϊκά Κοινωνικά Φόρουμ, στο Παρίσι το 2003, το Λονδίνο το 2004 και την Αθήνα το 2006. Το 2010 ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.

Ως φοιτητής ήταν στην πρώτη γραμμή των καταλήψεων του 2006 ενάντια στο Νόμο-Πλαίσιο που γκρέμισαν τη Γιαννάκου συμμετέχοντας στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης.

Δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη:

‘’Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση υπάρχει τόσο μεγάλη δυνατότητα η Αριστερά συνολικά να βάλει τη σφραγίδα της στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, όχι για να διαχειριστεί αυτό το σάπιο σύστημα, αλλά για να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στην ανατροπή του. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της δυναμικής, τόσο με τα συνθήματα για τη διαγραφή του χρέους και τον εργατικό έλεγχο, όσο και με την ενεργή στήριξή της στους εργατικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια. Η είσοδός της στη βουλή είναι ταυτόχρονα προϋπόθεση και εγγύηση ότι και εντός κοινοβουλίου θα συνεχίζουν να ακούγονται ηχηρά οι φωνές ενάντια στην καταπίεση, το ρατσισμό, την εκμετάλλευση και τον ίδιο τον καπιταλισμό που τα γεννάει όλα αυτά’’.

 




“Ενωτική δράση μέσα στην εργατική τάξη”

Ο Πάνος Λέκκας είναι τεχνολόγος γεωπόνος, ζωικής παραγωγής και υποψήφιος διδάκτωρ στο Παν/μιο Ιωαννίνων. Είναι υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Ιωαννίνων. Δραστηριοποιήθηκε στις διεθνείς διαδηλώσεις της Πράγας, της Νίκαιας και της Γένοβας ενάντια στους G8 και την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση το 2000-2001. Το 2000 οργανώθηκε στο ΣΕΚ και έκτοτε συμμετέχει δραστήρια στο κίνημα. Ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές το 2007 με την ΕΝΑΝΤΙΑ και στις περιφερειακές εκλογές με την Αριστερή Παρέμβαση στην Ηπειρο το 2010. Συμμετέχει στην ΚΕΕΡΦΑ και πρωτοστατεί στην πάλη απέναντι στη φασιστική απειλή και το ρατσισμό στην πόλη των Ιωαννίνων.

"Σε αυτές τις εκλογές στηρίζουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί ήταν η πολιτική δύναμη που βρέθηκε σε όλες τις μάχες μεγάλες και μικρές. Ταυτόχρονα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε τη μάχη για τα ζητήματα που ανοίγουν στην περιοχή μας, από το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου της ΔΩΔΩΝΗΣ μέχρι τη μάχη για τα πανεπιστήμια. Είναι η δύναμη που θα είναι παρών και την επομένη των εκλογών για τις μάχες απέναντι στα νέα Μνημόνια, τους νεοναζί, απαντώντας με ενωτική δράση μέσα στην εργατική τάξη με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας μέχρι να ξεφορτωθούμε αυτό το σάπιο σύστημα."




O Γιάννης Αγγελόπουλος, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Συντονιστικού της ΕΠΑΣΣ είναι υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αχαία.

 




“Για μια άλλη κοινωνία”

Η Ευδοξία (Εύη) Ευσταθοπούλου είναι υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Τρίκαλα. Εργάζεται ως ιδιωτική εκπαιδευτικός και είναι μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Παιδί μεταναστών, γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας και ήρθε στην Ελλάδα για σπουδές το ’90. Συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων του ’90-’91 ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ’91 εντάχθηκε στην ΟΣΕ και ήταν ενεργή σε όλες τις μεγάλες μάχες μέχρι τώρα. Από τον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών ενάντια στο νόμο Αρσένη το ’98 μέχρι το αντιπολεμικό κίνημα το 2003 με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και τον αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό αγώνα με την ΚΕΕΡΦΑ. Ήταν υποψήφια με τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφερειακές εκλογές του 2010.

«Καλούμε όλο τον κόσμο που αγωνίζεται να στηρίξει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να δυναμώσει η φωνή αυτών που παλεύουν όχι μόνο ενάντια στην κυβέρνηση και τους τραπεζίτες αλλά και για μια άλλη κοινωνία» δήλωσε στην ΕΑ.




“Όχι στο φράχτη και τα χρυσωρυχεία”

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 6ης Μάη, τόσο οι υποψήφιοι όσο και το σύνολο των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον Έβρο δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Με σύνθημά μας τη φράση ''1η Μάη απεργία-6η Μάη ΑΝΤΑΡΣΥΑ'', συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε και στον Έβρο οι κάλπες να αποτυπώσουν την οργή του κόσμου ενάντια στο δικομματισμό και τα πολιτικά τους δεκανίκια απ' τη μια, κι απ' την άλλη να δώσουν ενίσχυση στην αριστερά και ιδιαίτερα στην αντικαπιταλιστική τάση της την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συγκεκριμένα στον Έβρο το κίνημα έδωσε μάχες ενάντια στην κατασκευή του φράχτη του αίσχους, ενάντια στις απόπειρες πραγματοποίησης καταστροφικών ''επενδύσεων'' όπως τα χρυσωρυχεία, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που σκόρπισαν τη φτώχεια και την ανεργία στον κόσμο της δουλειάς. Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κάλπη σημαίνει δυνάμωμα των αγώνων και εγγύηση ότι η προοπτική τους θα είναι νικηφόρα.

Γιώργος Μποτσίδης, οικοδόμος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 Πασχάλης Ταπεινόπουλος, αδιόριστος δάσκαλος, υποψήφιοι βουλευτές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Έβρο.




“Στον τενεκέ της ιστορίας”

Υπάρχουν καθαρές, σαφείς και εργατικές απαντήσεις στα Mνημόνια, τις κυβερνήσεις τους και τους καπιταλιστές;

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έχει ξεκινήσει από την αρχή των Μνημονίων αυτή τη συζήτηση. Όταν για χάρη του χρέους ξεκίνησε η επίθεση για το ασφυκτικό δημόσιο, βγήκαμε επιθετικά με τη διαγραφή του χρέους. Όταν συνέχισαν να χρηματοδοτούν τις τράπεζες που πνίγουν τον κόσμο, απαντήσαμε με την κρατικοποίηση χωρίς ούτε ένα ευρώ στα αφεντικά τους. Όταν κατηγόρησαν όλη την αριστερά ότι με τις απεργίες και τις καταλήψεις απειλεί τη χώρα, προβάλλαμε τον εργατικό έλεγχο παντού για μια κοινωνία που να την κυβερνάνε οι εργάτες και όχι τα αφεντικά και οι γραφειοκράτες, για μια κοινωνία που θα έχει ξηλώσει τις ενώσεις των πλούσιων, που είναι η ΟΝΕ και η ΕΕ, για να ενώσει τους προλετάριους όλων των χωρών.

Στo Hράκλειο, στα “κάστρα” του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα αλλάζουν. Η υποστήριξη του κόσμου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεγαλώνει. Στηρίξαμε με κάθε δύναμή μας όλους τους αγώνες: την απεργία των 2,5 μηνών στην Αριάδνη που έκανε πράξη το “εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” γιατί στρίμωξε τους διευθυντάδες και ξεσήκωσε ένα κύμα συμπαράστασης που επεκτάθηκε και στην απεργία στην Ανακύκλωση. Σε μια απεργία που ξεκίνησε ταυτόχρονα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει το χαρτί του ρατσισμού και το απάντησε με τον καλύτερο τρόπο: με μια απεργιακή φρουρά με εργάτριες κι εργάτες από την Ελλάδα, το Πακιστάν, την Αλβανία, τη Βουλγαρία.

Στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχουμε αγωνίστριες και αγωνιστές που επικοινωνήσαμε σε όλες τις εργατικές, τοπικές, νεολαιίστικες μάχες και πιστέψαμε ότι θα φτάσουν μέχρι το τέλος, κι όχι ως τα μισά του δρόμου. Ήμασταν και θα είμαστε οι βοηθητικές ρόδες του κόσμου που συγκρούεται κάθε μέρα, για να στείλει τα λαμόγια στον τενεκέ της ιστορίας. Οι αντικαπιταλιστές στη Βουλή θα είναι ένας ισχυρός λόγος παραπάνω ότι θα τα καταφέρουμε.

Αντωνίου Τόνια, μηχανικός, Βλαχάκης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος, Μυρσινιάς Βασίλης, φοιτητής, υποψήφιοι Βουλευτές με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στο Ηράκλειο




“Ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ”

H Bασιλική Καψάλη-Γεροκούδη, υποψήφια στη Φθιώτιδα, έχει τελειώσει τη Φιλοσοφική Αθήνας και εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εχει ασχοληθεί με τη λαογραφία για πολλά χρόνια στο Σύλλογο Γυναικών Λαμίας, στον οποίο έχει διατελέσει και πρόεδρος, έχει υπάρξει υποψήφια με την Αντικαπιταλιστική Συμμαχία, στη συνέχεια με την ΕΝΑΝΤΙΑ και τώρα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ενεργή στα τοπικά ζητήματα και ήταν υποψήφια στις δύο τελευταίες δημοτικές εκλογές με την Παρέμβαση Πολιτών Λαμίας. Δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη:

“Ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ, ειδικά σήμερα. Ιδιαίτερα, ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε πολύ βαρύ το έργο μας, στο να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των νέων παιδιών, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες τους. Αλλά και να τα ευαισθητοποιήσουμε στην κατεύθυνση της δημοκρατίας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που παγιδεύει αρκετά παιδιά που νομίζουν ότι κάνουν επαναστατική πράξη. Χρειάζεται να ξεσκεπάσουμε τι είναι ο ναζισμός και να αναδείξουμε το δρόμο του πραγματικού αγώνα. Οταν το κάνουμε βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση.

Γενικότερα και μέσα από την εμπειρία μας στις εξορμήσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος ψάχνεται. Πολλοί που δεν μας είχαν ξανακούσει, που τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι είμαστε κάτι παραπάνω από ένα κόμμα διαμαρτυρίας”.




“Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι”

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής και υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ξάνθη. Εργάζεται από το 2005 στην Ειδική Αγωγή, ασχολείται με το συνδικαλιστικό κίνημα των δασκάλων, τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας στις Παρεμβάσεις. Είπε στην Εργατική Αλληλεγγύη:

“Στις εκλογές στις 6 Μάη στηρίζουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι η δύναμη που δίνει τις μάχες, στο δρόμο, στις διαδηλώσεις, τις συνελεύσεις, αλλά και στους χώρους δουλειάς. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων που πάλεψαν και παλεύουν να μη χάσουν τη δουλειά τους και ενάντια στη διάλυση του κράτους πρόνοιας: Διάνα, ΣΕΚΑΠ, Ροδόπη, Παιδικοί Σταθμοί της Εργατικής Εστίας, ΙΓΜΕ, δάσκαλοι, Καζίνο Ξάνθης - και ο κατάλογος συνεχίζεται. Αλλά έδωσαν και τις πολιτικές μάχες: ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, τους φασίστες κάτω από ένα σύνθημα “εργάτες-ενωμένοι ποτέ νικημένοι”, ότι όλοι οι εργαζόμενοι ανήκουμε στην ίδια τάξη και παλεύουμε ενάντια στον κοινό εχθρό, το μαύρο μέτωπο των μνημονίων, τα αφεντικά, τον καπιταλισμό”.




“Ξαναστήσαμε το περίπτερο”

Tην Παρασκευή το πρωί ανακαλύψαμε ότι το προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οδό Σωτήρος στο κέντρο του Πειραιά έλειπε. Το προηγούμενο βράδυ το είχαν σπάσει οι φασίστες και λίγο αργότερα ο δήμαρχος Μιχαλολιάκος (ΝΔ-ΛΑΟΣ) φρόντισε τα απομεινάρια να μαζευτούν από το δήμο. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Κάτω από έντονες διαμαρτυρίες, τελικά ο δήμος επέστρεψε τα κομμάτια του περιπτέρου, με τα οποία το ξαναστήσαμε. Να ξέρουν ότι, ό, τι και να κάνουν δεν μας σταματάνε. Η ανταπόκριση που συναντάμε στις πλατείες, αλλά και στους εργασιακούς χώρους στις εκδηλώσεις στον ΟΛΠ, την Στατιστική Υπηρεσία μας οπλίζει με δύναμη και αισιοδοξία. Παραφράζοντας το σύνθημα της κατειλημμένης Στατιστικής υπηρεσίας: “Βγάζουμε το Θ από την Κατά(θ)ληψη, δυναμώνουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”.

Τιάνα Ανδρέου, υποψήφια στην Α' Πειραιά





Ευρυτανία

Yποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ευρυτανία είναι η Ευαγγελία Τόλη. Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα με καταγωγή από το Μοναστηράκι Αγράφων Ευρυτανίας. Πολιτικοποιείται στην επαναστατική αριστερά το 1990 με ενεργό ρόλο στο μεγάλο φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια περίοδο γίνεται μέλος της ΟΣΕ (πρόδρομος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στο οποίο είναι σήμερα μέλος του), συμμετείχε στο κίνημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, στο κίνημα ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση (ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Γένοβα) και στην επέμβαση ενάντια στο Ιράκ (ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο). Συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά Κοινωνικά Φόρουμ στην Φλωρεντία, Λονδίνο και Αθήνα. Ζει στην Αθήνα, δουλεύει γραμματέας στην ΠΟΕΣΥ και συμμετείχε στο μεγάλο απεργιακό κίνημα και το κίνημα των πλατειών μέσα από τον συνδικαλιστικό της φορέα, την ΕΠΗΕΑ.

Διαβάστε επίσης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Θυμηθείτε και στηρίξτε!

Πρωτομαγιά ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ

H κεντρική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάθε πόλη και γειτονιά

Το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλώνεται σε όλους τους εργατικούς χώρους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Προεκλογικές συγκεντρώσεις