Ζάκυνθος - η δίωξη δεν θα περάσει

Το σκηνικό κατέγραψε με το μαγνητόφωνό του ο δημοσιογράφος με αποτέλεσμα να οδηγηθεί και αυτός με την σειρά του εκτός του χώρου από τον ίδιο αστυνομικό και να του ζητηθεί από τον υπεύθυνο αστυνομικό υπηρεσίας να παραδώσει το υλικό της μαγνητοφώνησης και να τελειώσει η ιστορία , όπως χαρακτηριστικά του είπε. Όταν ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να υπακούσει, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την κατηγορία της διατάραξης του αστυνομικού τμήματος. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των φορέων της Ζακύνθου, καθώς στελέχη από το τοπικό Εργατικό Κέντρο βρέθηκαν στο κτίριο της αστυνομίας ζητώντας την απελευθέρωση του δημοσιογράφου και την τιμωρία του τραμπούκου αστυνομικού. Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα του δικηγόρου της αστυνομίας «Επειδή ο πολιτικός ενάγων δεν κατάφερε να εκμαιεύσει μια «δήλωση μετανοίας» από το δημοσιογράφο μεθόδευσε την αναβολή της υπόθεσης με μοναδικό σκοπό να συνεχιστεί η ομηρία του Πέτρου Πομόνη», δήλωνε στην Ελευθεροτυπία ( 29/12/06) η Χρύσα Βουλδή, δικηγόρος υπεράσπισης και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ. 

Ανακοινώσεις και δηλώσεις συμπαράστασης έχουν δημοσιεύσει: Το Εργατικό Kέντρο Ζακύνθου, η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΠΗΤ, η ΠΟΕΣΥ, οι Financial Crimes, o πρώην γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης και η Ελένη Δελβινιώτη, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη εκτός από τους γονείς του παιδιού είναι και ο Μάκης Νοδάρος, δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας.