Οι αγρότες διεκδικούν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους, μέτρα που θα ενισχύουν το εισόδημά τους το οποίο έχει μειωθεί δραματικά τη προηγούμενη δεκαετία. Από το ξεζούμισμα των αγροτών, τις «αλλαγές» που προωθεί η ΕΕ, δεν έχουμε κερδίσει οι εργαζόμενοι, που βλέπουμε τις τιμές των βασικών προϊόντων να αυξάνονται διαρκώς. Κερδίζουν οι επιχειρηματίες, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες. Η καπιταλιστική κρίση χτυπάει ακόμα πιο σκληρά το εισόδημα των αγροτών.
Τα μπλόκα στήνονται τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοινώνει το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» αποζητώντας απεγνωσμένα την επιδοκιμασία των «αγορών». Για τις «αγορές», για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και των βιομηχάνων, η κυβέρνηση δίνει τα πάντα. Για τους εργάτες έχει μόνο λιτότητα, περικοπές, απολύσεις και εκκλήσεις να αποδεχτούμε τις θυσίες. Τα ίδια λέει και στους αγρότες.
Τα συνδικάτα και η νεολαία έχουν κάθε συμφέρον να σταθούν στο πλευρό των αγροτικών κινητοποιήσεων. Είναι δύναμη για όλους τους αγώνες, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές.

