Φασιστικές επιθέσεις. Δεν είναι «Αυτόνομοι» είναι νεοναζί

Η ακροδεξιά ομάδα, οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» όπως αποκαλούνται, έκαναν μία οργανωμένη και παραλίγο δολοφονική επίθεση. Πριν από δύο εβδομάδες είχαν πραγματοποιήσει επίθεση στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων όπου πραγματοποιούνταν αντιρατσιστική εκδήλωση. Με φυλλάδια που είχαν πετάξει στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες πριν την συγκέντρωση του Σαββάτου, οι φασίστες είχαν στην ουσία προαναγγείλει την επίθεση δηλώνοντας ότι οι αντιρατσιστές είναι ανεπιθύμητοι στους Αμπελοκήπους. 

«Γύρω στις 11.30πμ ξεκίνησα να κάνω αφισοκόλληση στην Πανόρμου και την ώρα που βρισκόμουν στο δρόμο έβλεπα 2-3 ομάδες με 5-6 άτομα ντυμένοι στα μαύρα να πηγαίνουν προς την πλατεία του Μετρό, όπου ήταν καλεσμένη η αντιρατσιστική συγκέντρωση», μας είπε ο Παντελής από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. «Μετά από κάποια λεπτά άκουσα συνθήματα όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Κοίταξα προς την πλατεία και είδα να έχει συγκεντρωθεί μία ομάδα 50-60 άτομα με πανώ που έγραφε «Αυτόνομοι Εθνικιστές», με κράνη και κουκούλες και στα χέρια να κρατάνε μαύρες σημαίες, ξύλα και καδρόνια. Μέσα σε δευτερόλεπτα μπήκαν επιθετικά μέσα στην πλατεία όπου ήταν μαζεμένοι μόνο οι διοργανωτές της συγκέντρωσης αφού ήταν μισή ώρα πριν από το επίσημο κάλεσμα. Οι φασίστες λειτούργησαν απροκάλυπτα, άρχισαν να βαράνε τον κόσμο με τα ξύλα και τα καδρόνια, ενώ κάποιοι είχαν ξεριζώσει ακόμα και σιδερένιους σκουπιδοτενεκέδες που τους πετούσαν στον κόσμο φωνάζοντας «έξω οι ξένοι». Αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο τρία άτομα στο κεφάλι. 

Επίθεση στη λαϊκή

Σε όλη τη διάρκεια των επεισοδίων ήταν παρόντες αστυνομικοί που απλά παρακολουθούσαν. 

Στη συνέχεια ήρθαν τα ΜΑΤ, έριξαν χημικά και μπήκαν ανάμεσα στους φασίστες και τους διαδηλωτές απλά για να τους χωρίσουν χωρίς όμως να τους συλλάβουν. Μετά από 20 λεπτά περίπου οι φασίστες έφυγαν οργανωμένα προς τη λαϊκή. 

Ο κόσμος στη λαϊκή δεν είχε οπτική επαφή με την πλατεία και δεν είχε δει τι συνέβαινε. Εκεί σπάσανε πάγκους μικροπωλητών και μόνο τότε αναγκάστηκε η αστυνομία να τους συλλάβει. Σε όλο αυτό το διάστημα η πλατεία είχε γεμίσει από κόσμο που συμμετείχε στην αντιρατσιστική συγκέντρωση. Μετά από τις ομιλίες που κατήγγειλαν το γεγονός οι συγκεντρωμένοι βγήκαμε στο δρόμο και φωνάζοντας αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα. Πήγαμε με πορεία στη ΓΑΔΑ απαιτώντας να γίνει η αναγνώριση των τραμπούκων φασιστών και να τιμωρηθούν για την βάρβαρη επίθεση». 

«Η εκστρατεία του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής με την στήριξη και του Σαμαρά κατά του δικαιώματος να αποχτήσουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα έχει φέρει στο προσκήνιο κρούσματα φασιστικών επιθέσεων αυτού του επιπέδου» ανακοίνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. «Πρέπει να τους εμποδίσουμε εδώ και τώρα!

Η συγκεκριμένη ομάδα όχι μόνο δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε κομμάτι του κινήματος που αντιστέκεται στις επιθέσεις του κεφαλαίου αλλά ως γνήσιοι απόγονοι του Γκαίμπελς πλαστογραφούν την γλώσσα του αυτόνομου κινήματος για να ψαρέψουν στα θολά νερά αγανακτισμένους νέους. Χρειάζεται να τους απομονώσουμε από παντού, από τα σχολεία μέχρι τις γειτονιές μας!

Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να αφήνει σε ασυλία τη δολοφονική δράση των φασιστών που την μια χτυπάνε μετανάστες στο Ν. Κόσμο και καλύπτονται από την Αστυνομία για να διαφύγουν, την άλλη βρωμίζουν το μνημείο του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα, και άλλοτε καίνε και καταστρέφουν εβραϊκούς ή μουσουλμανικούς χώρους λατρείας. Ας σταματήσει επιτέλους να υπόσχεται ανθρώπινη μεταχείριση στους μετανάστες και από την άλλη να εφαρμόζει το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» στα αυτονόητα δικαιώματα τους.

Χρειάζεται να απαντήσουμε δυναμικά στην ρατσιστική εκστρατεία των φασιστών που απειλεί τις ελευθερίες όλων μας.