Και οι φοιτητές με τους εργάτες

Τα σχήματα των ΕΑΑΚ και οι πυρήνες του ΣΕΚ στις σχολές παίρνουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση των πρώτων Συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων με πρώτο σταθμό την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτώβρη.

Στο Μαθηματικό Αθήνας έχει ήδη οριστεί Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη 6 Οκτώβρη. «Είναι η πρώτη Συνέλευση της χρονιάς και θα γίνει κάτω από την απειλή του αισχρού νομοσχεδίου που θέλει να κατεβάσει η Διαμαντοπούλου. Θέλουν να επιβάλλουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Δεν θα υπάρχει δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, θέλουν να βάλουν τις επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια. Από τη δική μας πλευρά έχουμε βάλει ότι πρέπει να ενημερωθεί όλος ο Σύλλογος Φοιτητών και να οργανωθεί. Η συνέλευση μας θα γίνει μια μέρα πριν την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Θέλουμε να είμαστε φοιτητές και εργάτες μαζί, είναι κρίσιμος αυτός ο συνδυασμός. Θα προτείνουμε κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στην απεργία. Επίσης, στο πλαίσιο μας θα βάλουμε και το Αντικαπιταλιστικό Πρόγραμμα για να απαντήσουμε συνολικά στα μέτρα του Μνημονίου και της κυβέρνησης», μας είπε η Ρία Πατσέλλη.

Πανελλαδικά γίνεται η ίδια προσπάθεια. Από την Πάτρα μας έδωσε την εικόνα η Ράνια Κούτσικου, φοιτήτρια στην Επιστήμη Υλικών. «Οι καθηγητές στο Παιδαγωγικό έκαναν στάσεις εργασίας λόγω των περικοπών και των ανακοινώσεων της κυβέρνησης από την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη μέχρι την Τρίτη 5 Οκτώβρη. Από την μεριά των ΕΑΑΚ τους στηρίζουμε και προτείνουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις και συμμετοχή στην απεργία».

Από την Ιατρική Αλεξανδρούπολης μας μίλησε η Ζαννέτα Λυσικάτου. «Έχουμε κάνει συνεδρίαση των σχημάτων των ΕΑΑΚ στην Ιατρική, στο Παιδαγωγικό και στη Μοριακή Βιολογία. Θέλουμε να κάνουμε Γενικές Συνέλευσεις. Για να τις οργανώσουμε θα πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές γιατί η ΔΑΠ θα κοντράρει να γίνει συνέλευση οπουδήποτε. Τα μαθήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, θα γράψουμε και θα μοιράσουμε κείμενο που να ενημερώνει τι συμβαίνει και να συζητάμε πάνω σε αυτό με τους φοιτητές σε όλα τα έτη και βέβαια τους πρωτοετείς. Από την μεριά μας ως ΣΕΚ προτείνουμε κατάληψεις ενάντια στα σχέδια της Διαμαντοπούλου».