Εκδήλωση στη Νίκαια

Εκδήλωση με θέμα «Μπορεί να γίνει στάση πληρωμών του χρέους» οργάνωσε η Εργατική Αλληλεγγύη σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας την Πέμπτη 30/9 το μεσημέρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Τσιχλάκης γραμματέας του Συλλόγου και ο Σωτήρης Κοντογιάννης από την Πρωτοβουλία Οικονομολόγων. 

Ο Δ. Τσιχλάκης αφού περιέγραψε τον θυμό και την αγανάκτηση των εργαζομένων για εξαπάτησή τους από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη και για αυτό χρειάζεται μία διαφορετική πολιτική που θα χτυπάει τα συμφέροντα των τραπεζών και των πολυεθνικών, τους εφοπλιστές και κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματίες. «Αν δεν οργανώσουμε τη δράση μας μέσα από τα συνδικάτα και το κίνημα, η ασυδοσία των τραπεζών και του κεφαλαίου δεν θα έχει τέλος» είπε χαρακτηριστικά. 

«Η μοναδική λύση είναι να επιβάλουμε στο κράτος στάση πληρωμών, να μην τους αφήσουμε να πληρώσουν στους τραπεζίτες και στους κερδοσκόπους ούτε ένα ευρώ» τόνισε ο Σ. Κοντογιάννης. Στη συνέχεια εξήγησε πώς αυτό μπορεί να γίνει αν το εργατικό κίνημα επιβάλει με τους αγώνες του την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο έτσι ώστε για να μην μπορούν οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες να εκβιάζουν. Μετά τις εισηγήσεις έγινε πλούσια συζήτηση και μπήκαν πολλά ερωτήματα και για την οικονομία αλλά και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή και την οργάνωση της αντίστασης στους χώρους.