Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης καταδικάζει τη συλλογή στοιχείων για βρέφη και νήπια στους παιδικούς σταθμούς

Ως Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Κρήτη καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου το παρακάτω ψήφισμα ζητώντας να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο σαφή θέση κατά της διαδικασίας συλλογής στοιχείων για το πόσα βρέφη και νήπια μεταναστών φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς:

«Καταδικάζουμε τη συλλογή στοιχείων από το Υπουργείο Εσωτερικών για λογαριασμό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που αφορούν στον αριθμό των βρεφών και των νηπίων που φοιτούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η συλλογή αυτών των  στοιχείων αποτελεί το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση της απειλής της συγκεκριμένης οργάνωσης, ότι θα μπαίνει μέσα στους παιδικούς σταθμούς και θα διώχνει τα νήπια με καταγωγή από άλλη χώρα.

Η συνεργασία κυβέρνησης – Χρυσής Αυγής, θυμίζει τη συνεργασία των τοπικών αρχών πόλεων στην Ελλάδα, με προεξέχουσες αυτές της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που οδήγησε στην εξαφάνιση της Εβραϊκής κοινότητας.

Στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει  και να αθωώσει την πολιτική των  άγριων περικοπών που έχει επιβάλλει τόσο η παρούσα κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες. Στοχεύει στο να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι μόνο φέτος 50.000 νήπια πετάχτηκαν έξω από τους παιδικούς σταθμούς, όχι γιατί τους πήραν τη θέση κάποια άλλα παιδιά, αλλά λόγω του περιορισμού των δαπανών για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα αυτή η διαδικασία. Χαιρετίζουμε τους Δήμους που αρνήθηκαν να συνεργαστούν, αλλά και όλους όσοι στέκονται  εμπόδιο σε τέτοιου είδους προσβλητικούς  για τη δημοκρατία ρατσιστικούς διαχωρισμούς.».

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού  Συμβουλίου θεώρησε ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα που προτείναμε από την πλευρά μας είχε «καταγγελτικό λόγο» και αντιπρότεινε ένα δικό της. Το συγκεκριμένο ψήφισμα δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα. Κινείται σε τρεις άξονες. α) Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τη συλλογή στοιχείων από το Υπουργείο Εσωτερικών. β) Θεωρεί ότι η διαδικασία αυτή ανοίγει τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές απειλές της και γ) ζητά την άμεση διακοπή της διαδικασίας.

Από τη δική μας την πλευρά θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να απαλειφθεί η καταγγελία της συνεργασίας κυβέρνησης – Χρυσής Αυγής, ούτε η αναφορά στην πολιτική των περικοπών. Δώσαμε όμως κριτική ψήφο στο ψήφισμα της πλειοψηφίας προκειμένου να βγει ομόφωνη απόφαση.

Το ΠΣ Κρήτης πέρα από τις όποιες διαφωνίες που έχει κανείς με την πλειοψηφία και τη μείζονα αντιπολίτευση για τις πολιτικές που μαζί ακολουθούν, αυτή τη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πρόσθεσε τη φωνή του σε αυτή των Δήμων που αντιτάχθηκαν σε αυτή την επαίσχυντη διαδικασία προγραφής βρεφών και νηπίων.

Σεραφείμ Ρίζος, Περιφερειακός Σύμβουλος, εκλεγμένος με την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Κρήτη