ΚΡΗΤΗ

Σε όλες τις σχολές έχει μπει πρόγραμμα για Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες θα αποφασίσουν κινητοποιήσεις. Θα υπάρξει διήμερο διαδηλώσεων και εκδηλώσεων ενάντια στο Πανεπιστήμιο του Μνημονίου. Την Παρασκευή σε κάθε πόλη θα γίνουν εκδηλώσεις, εξορμήσεις και πορείες, ενώ το Σάββατο θα υπάρξει παγκρήτια διαδήλωση. Θα ξεκινήσουμε από το ΤΕΙ Ρεθύμνου στις 11.30 το πρωί και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο που θα γίνεται η Σύνοδος. Υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται εκεί και η Διαμαντοπούλου, αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς θα κάνουμε μια μαζική διαδήλωση.

Ήδη, το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Ηρακλείου έχει πάρει απόφαση για κατάληψη και συμμετοχή στην πορεία από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το ίδιο θα γίνει και σε πολλές σχολές. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό. Από τη δική μας μεριά, ως ΕΑΑΚ και ΣΕΚ προτείνουμε αυτή η κινητοποίηση να είναι ο πρώτος κόμβος της μάχης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στη συνέχεια να κλιμακώσουμε με καταλήψεις διαρκείας.

Θέλουμε να συνδέσουμε το φοιτητικό κίνημα με το εργατικό, να μην είμαστε μόνοι μας. Είναι η γενικότερη πολιτική του Μνημονίου και της κυβέρνησης, αυτή που παλεύουμε. Για αυτό συνδέουμε τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της ΔΕΗ με τον αγώνα των φοιτητών. Στις συνελεύσεις που έχουν γίνει έχουν περάσει ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους, ενώ στο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο θα επιδιώξουμε να έχουμε μαζί μας και φορείς, σωματεία και εκπαιδευτικούς.

Φοιτητές και εργαζόμενοι θα παλέψουμε όλοι μαζί!

Λυδία Παυλίδη, Βιολογικό Ηρακλείου