Βοηθάμε την ΕΑ να γίνει 20σέλιδη

«Τρία ευρώ για την ΕΑ, να διώξουμε τις τρόικες και τα αφεντικά». Με αυτό το σύνθημα οργάνωσαν τις εξορμήσεις για την οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας με στόχο να γίνει 20σέλιδη από το Γενάρη οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες σε εργατικούς χώρους και γειτονιές όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Η ανταπόκριση που συνάντησαν ήταν μεγάλη.

Ο Βασίλης Μάραντος μας έδωσε την εικόνα από τις εξορμήσεις του πυρήνα Αμπελοκήπων στα Νοσοκομεία της γειτονιάς. «Στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ πήγαμε την Παρασκευή 7/12, είχαμε κουτί ενίσχυσης, μοιράζαμε για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη, αλλά και ανοίγαμε συζήτηση για την ανάγκη συντονισμού. Δώσαμε 5 εφημερίδες με τρίευρο και μαζέψαμε 16 ευρώ ενίσχυσης. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κάνει εξόρμηση και στο διπλανό Νοσοκομείο του Αγίου Σάββα όπου πήραμε 59 ευρώ για οικονομική ενίσχυση».

«Την Πέμπτη, την Παρασκευή και τη Δευτέρα έκανα μια γύρα στους συναδέλφους μου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τους ζήτησα να μας ενισχύσουν με το τρίευρο» μας μετέφερε η Τιάνα Ανδρέου. «Όλοι οι συνάδελφοι που απευθύνθηκα, ανεξάρτητα από το αν διαβάζουν την εφημερίδα κάθε βδομάδα, ανταποκρίθηκαν θετικά. Ξέρουν ότι δεν έχουμε χρηματοδότες από πουθενά αλλού παρά από τον κόσμο που παλεύουμε μαζί. Εκτιμάνε ότι είμαστε μπροστά σε όλους τους αγώνες. Δέκα συνάδελφοι έδωσαν το τρίευρο, ενώ με αυτή την αφορμή τους κάλεσα στη γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης που θα γίνει στις 12 Γενάρη».

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνη μας μίλησε για τις εξορμήσεις που συμμετείχε στην περιοχή της και στη σχολή της. «Στο Νοσοκομείο Γεννηματά μαζέψαμε 30 ευρώ ενίσχυση και δώσαμε 8 φύλλα της εφημερίδας. Επίσης, στη σχολή μου την Καλών Τεχνών κάναμε εξόρμηση στη συνέλευση που έγινε πριν τη διαδήλωση για την εξέγερση του Δεκέμβρη και τη Δευτέρα 10/12. Κόσμος που διαβάζει σταθερά την εφημερίδα έδινε με ευχαρίστηση το τρίευρο, ενώ κάποιοι που δεν την είχαν ξαναπάρει μας άκουσαν στη συνέλευση και αγόρασαν για να μάθουν τι λέμε πιο αναλυτικά».

Εντυπωσιακή ανταπόκριση είχε η περιοδεία στα Πετράλωνα. «Οργανώσαμε μια περιοδεία στα μαγαζιά και τις καφετέριες των Πετραλώνων. Μας ενθουσίασε η ανταπόκριση του κόσμου της γειτονιάς» μας δήλωσε ο Γιάννης Μαραβελάκης. «Όταν λέγαμε ότι θέλουμε να μεγαλώσουμε την εφημερίδα, έβγαζαν και έδιναν ό, τι μπορούσαν. Από τρίευρα μέχρι πεντάευρα και δεκάευρα. Ακόμα και άνθρωποι που δεν τοποθετούνται στην αντικαπιταλιστική αριστερά, ενίσχυσαν γιατί έλεγαν ότι εκτιμούν τη δουλειά και την προσπάθεια που κάνουμε. Δώσαμε 10 φύλλα της εφημερίδας και μαζέψαμε 90 ευρώ ενίσχυση».

Ανταπόκριση είχε και η εξόρμηση στο Δήμο στα Χανιά. «Ξέρουν ότι τους στηρίζουμε και έτσι η συζήτηση για την ενίσχυση της Εργατικής Αλληλεγγύης ερχόταν εύκολα» μας είπε η Μαργαρίτα Παπαμηνά. «Τους εξηγούσαμε ότι η εφημερίδα χρειάζεται για να δίνει την εικόνα από όλους τους εργατικούς χώρους, ειδικά τώρα που ανοίγουν περισσότερα ερωτήματα. Η 20σέλιδη Εργατική Αλληλεγγύη θα μπορεί να πιάνει από περισσότερες πλευρές όλα τα θέματα. Δώσαμε 15 εφημερίδες, οι περισσότερες με 3ευρα. Ίδια εικόνα υπήρχε και στο ΙΚΑ όπου δώσαμε 5 εφημερίδες».

Η Δήμητρα Κομνιανού μας έδωσε την εικόνα από τις εξορμήσεις στο Θεαγένειο Νοσοκομείο και τη ΔΕΗ Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. «Στο Θεαγένειο το κλίμα ήταν πολύ καλό, αλλά θα χρειαστεί να ξαναπάμε γιατί δεν προλάβαμε να πάμε σε όλο το νοσοκομείο. Δώσαμε 4 εφημερίδες με τρίευρα για ενίσχυση. Επίσης, δώσαμε και ένα βιβλίο «Πως παλεύουμε το ρατσισμό». Στη ΔΕΗ δώσαμε επίσης τέσσερα φύλλα της εφημερίδας και την Τρίτη 11 Δεκέμβρη θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή το Σπύρο Μαρκέτο για τις πολιτικές εξελίξεις και την κρίση που την οργανώνουν εργαζόμενοι από μέσα».