ΠΟΣΠΕΡΤ: Στάση εργασίας

5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12/12 από 10:00 έως15:00, και συγκέντρωση στη 1μμ στο χώρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των συμβασιούχων και την εκχώρηση των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη (ΕΤ1) στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στάσεις Εργασίας είχαν προηγηθεί την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε ότι δε θα δίνονται, ρεπορτάζ (pool), που δίνονται παράνομα και καταχρηστικά, σε όλους τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

“Οι ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της Κυβέρνησης ενάντια στην ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σ’ αυτήν δεν θα περάσουν” αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ. “Η κατάργηση της εσωτερικής παραγωγής και το πολλαπλάσιο κόστος που θα χρειαστεί για να αντικαταστήσει τις λειτουργίες που σήμερα σταματούν στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη θα κληθεί να τις πληρώσει ο Έλληνας πολίτης μαζί με όλα τα άλλα δεινά που έχουν επιφυλάξει γι’ αυτόν. Ζητάμε άμεσα και επιτακτικά λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων που αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι έρμαια παράδοξων αποφάσεων που τους οδηγούν στην ανεργία... Ζητάμε την αύξηση κι όχι τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος γιατί έτσι συρρικνώνεται και απαξιώνεται συνολικά η ΕΡΤ”.