Στην τελική ευθεία

«Πρόκειται για ένα ποιοτικό και πολιτικό βήμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Όχι μόνο επειδή προσπεράστηκαν τα σχεδόν απαγορευτικά οικονομικά και άλλα πρακτικά εμπόδια που υψώνονται για όλες τις μικρές πολιτικές δυνάμεις που στερούνται τους πόρους της κρατικής χρηματοδότησης. Η παρέμβαση στις φετινές τοπικές εκλογές, στην εποχή του «Καλλικράτη» και του ΔΝΤ, σηματοδοτεί προϋπόθεση για να μπορέσει να βρει πολιτική έκφραση όλο το διάχυτο ρεύμα της δυσαρέσκειας και της οργής, που αναζητά ανατρεπτική και όχι άλλη μια διαχειριστική διέξοδο. Οι κάλπες της Κυριακής 7 Νοέμβρη μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, αναδεικνύοντας την αντικαπιταλιστική Αριστερά σε μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη. Δύναμη που στηρίζεται και στηρίζει τους αγώνες, την νικηφόρα κλιμάκωση και τη συνέχεια».

Στην Πανεπιστήμιου, στη Βιβλιοθήκη βρίσκεται από την Τρίτη το περίπτερο της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» και της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» που συμμετέχουν στις εκλογές για το Δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής αντλιστοιχα, όπως έχει ήδη συμβεί στις περισσότερες πόλεις και δήμους που κατεβαίνουν τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων μαζί με τους επικεφαλής βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ στην πύλη της Ακρόπολης να συγκρούονται με τα ΜΑΤ, μαζί με τους απεργούς του ΟΣΕ να διαδηλώνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Την ώρα που εκδηλώθηκε η βάρβαρη αστυνομική επίθεση στην Ακρόπολη παρών ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής του συνδυασμού για τον Δήμο Αθηναίων «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αντί η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει προσωπικό που εργάζεται χρόνια ολόκληρα και έχει δικαιωθεί δικαστικά στέλνει τα ΜΑΤ να τους λιώσει πάνω στα κάγκελα της εισόδου της Ακρόπολης, όπου συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους», ενώ ο Αγγελος Χάγιος υποψήφιος περιφερειάρχης για την Αττική βρέθηκε δίπλα στους απεργούς δηλώνοντας: «Κόντρα στους πλαστούς διαχωρισμούς που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, είναι αναγκαίο να συναντηθούν στους δρόμους της αντίστασης οι ελαστικά εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ημιαπασχολούμενοι με τους δημοσίους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους φοιτητές και τους μαθητές, σε ένα ποτάμι οργής που θα ανατρέψει την κυβέρνηση του Μνημονίου και κάθε άλλο επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής».

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις και οι περιοδείες στους εργασιακούς χώρους. Την περασμένη Πέμπτη 14 Οκτώβρη έγινε στον ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά με τη συμμετοχή πάνω από τριάντα λιμενεργατών η εκδήλωση που οργάνωσε η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση- Ανταρσία στο Λιμάνι». Ομιλητές ήταν ο υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό και μέλος του ΔΣ Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Γιάννης Τσαλήμογλου, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης. Οι δύο ομιλητές ανέπτυξαν τους λόγους για τους οποίους αξίζει να στηρίξει κανείς αυτό το κατέβασμα. Εκδηλη ήταν η οργή των λιμενεργατών για τη νέα κατάσταση στο λιμάνι, ενώ όλοι αναγνώριζαν την αυθεντικότητα και την προσφορά των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θέσεις εργασίας

Εξόρμηση στο υποκατάστημα της ALDI στη Λυκόβρυση έκανε κλιμάκιο του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής». Οι υποψήφιοι στο βόρειο τομέα Στέλιος Μιχαηλίδης και Νάσος Μπράτσος, μοίρασαν σε εργαζόμενους και στους πρώτους πελάτες της ημέρας ανακοίνωση που θεωρεί σαν πρώτιστο καθήκον τη διάσωση των θέσεων εργασίας καλώντας σε αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-εργοδοτών-ΔΝΤ.

«Περιστατικό αστυνομικής βίας συνέβη την  Παρασκευή το απόγευμα στη Λάρισα λίγα μέτρα από το τραπεζάκι της Αριστερής Παρέμβασης Θεσσαλίας» μας λέει ο Πέτρος Θεοδοσιάδης, υποψήφιος με το συνδυασμό. «Δημοτικοί μπάτσοι ασκούσαν σωματική βία σε ασιάτισα πλανόδια μικροπωλήτρια επειδή δεν είχε άδεια για να πουλάει ομπρέλες! Την είχαν ρίξει κάτω και προσπαθούσαν να τη σύρουν στο πεζοδρόμιο, ενώ τις είχαν σκορπίσει τις ομπρέλες. Η κοπέλα κλαίγοντας αντιστέκονταν, ενώ μαζεύονταν κόσμος που διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά τους. Μαζί με τον υποψήφιό περιφερειάρχη που εκείνη τη στιγμή ήταν στο περίπτερο, αντιδράσαμε καταγγέλοντας δημοσίως τη ρατσιστική πρακτική της δημοτικής αστυνομίας αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου. Οι ψευτονταήδες έφυγαν ντροπιασμένοι αφού πρώτα ζήτησαν τα στοιχεία του... Παρά τη ρατσιστική υστερία των καναλιών είναι εντυπωσιακό ότι ο κόσμος έδειξε αντιρατσιστικά αντανακλαστικά».

«Στη Πελοπόννησο κυκλοφόρησε η διακήρυξη του συνδυασμού μας και μπαίνουμε για τα καλά στη μάχη των εκλογών» μας είπε η Χριστίνα Λαδά, υποψήφια με την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά. «Το Σάββατο θα γίνει η συνέντευξη τύπου για την περιφέρεια και την Τετάρτη για τη Μεσσηνία. Την Τρίτη θα γίνει εξόρμηση στο Ναύπλιο, ενώ στην Καλαμάτα έχουμε ξεκινήσει ήδη τις εξορμήσεις σε πλατείες, γειτονιές και χωριά».

«Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, καταδικάζει την σύλληψη, κράτηση και καταδίκη του μέλους μας, Γιάννη Θάνη υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δήμου Πρέβεζας που έγινε την Πεμπτή 14-10, μετά από φραστικό επεισόδιο με τη γνωστή ομάδα της Δίκυκλης Αστυνομίας (ΔΙΑΣ)» καταγγέλεται  ανάμεσα σε άλλα στην σχετική ανακοίνωση. «Οι συνεχείς και πολλές φορές εξευτελιστικοί έλεγχοι της ομάδας ΔΙΑΣ- ιδιαίτερα σε μετανάστες και σε άτομα νεαρής ηλικίας- που γίνονται συχνά στους δρόμους της Πρέβεζας, και όχι μόνο, είχαν σαν αποτέλεσμα το φραστικό ξέσπασμα του συγκεκριμένου συντρόφου μας εναντίον τους. Όπως ακριβώς τόνισε και στην απολογία του στο δικαστήριο ο Γ.Θ. ‘Η κυρίαρχη πολιτική, έχει σπρώξει τους εργαζόμενους στην ανέχεια. Οι έχοντες την εξουσία ξέρουν πολύ καλά ότι θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν κοινωνικούς αγώνες και μάλιστα πολύ σύντομα. Αυτός είναι και ο λόγος που ετοιμάζονται, παίρνουν τα μέτρα τους συγκροτώντας αυτές τις ομάδες στα πλαίσια της Αστυνομίας’».

  • Την Τετάρτη 20 Οκτώβρη ο Πέτρος Κωσταντίνου θα παραβρεθεί στην Σύσκεψη που οργανώνει η ΠΟΕΣΥ για το μέλλον των δημοτικών ραδιοσταθμών στις 10πμ, ενώ στις 8.45πμ είναι προσκεκλημένος στην πρωινή ζώνη της ΝΕΤ. Συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας μπορείτε να βρείτε στο TVXS.