Αντιφασιστικές δράσεις

Χαλκίδα

Την Τετάρτη 6 Φλεβάρη θα κάνουμε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης την πρώτη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Χαλκίδας. Ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου ενώ θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος του Ε.Κ. Χαλκίδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα αφού μετά την παρουσία μας στην 19 Γενάρη αποφασίσαμε να οργανώσουμε και στην πόλη μας μια εκδήλωση συζητώντας και γνωρίζοντας επιπλέον κόσμο που θέλει να παλέψουμε μαζί τους φασίστες. Λίγες μέρες πριν, ένας συμμαθητής μας δέχτηκε επίθεση από φασίστες γιατί τόλμησε να πει πως δεν τους γουστάρει. Αμέσως ήρθαμε σε επαφή μαζί του και δείξαμε την συμπαράστασή μας.

Βγάλαμε προκήρυξη και την μοιράσαμε στο σχολείο. Βρήκαμε και άλλους μαθητές από άλλα σχολεία και δώσαμε και σε αυτούς να μοιράσουν στα σχολεία τους. Βρήκαμε καθηγητές και ενημερώσαμε γονείς. Βγάλαμε αφίσες και τις κολλήσαμε στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς την επόμενη μέρα καταλάβαμε ότι τις είχαν βγάλει. Έχουμε αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τους φασίστες στην Χαλκίδα. Γι' αυτό και χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και κινητοποίηση. Αυτή η εκδήλωση είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, αλλά ξέρουμε πως έχουμε πιο εντατικά ακόμα να οργανώσουμε το αντιφασιστικό κίνημα και στην Χαλκίδα.

Μάνια Καρτελιά, μαθήτρια, ΚΕΕΡΦΑ Χαλκίδας

Παλαιό Φάληρο

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, την Κυριακή 10 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Φλοίσβου στο Π. Φάληρο καλεί το Εργαστήρι πολιτικής έκφρασης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Λάρισα

Aντιφασιστική πορειά πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το Σάββατο 2 Φλεβάρη με την συμμετοχή 150 ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία ΑΤΑ.

Με την πλειοψηφία των συγκεντρωμένων να είναι νέα παιδιά, δείξαμε την πλήρη αντίθεσή μας στη συμμετοχή μαθητών στην πρόσφατη ρατσιστική, δολοφονική επίθεση εναντίον Πακιστανών στην πόλη της Λάρισας, γεγονός που αποτέλεσε και την αφορμή της κινητοποίησης.

Μάριος Στοιβαχτής

Κερατσίνι

Το καλοκαίρι του 2012 συγκροτήθηκε η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου και συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις κινητοποιήσεις 28 Οκτώβρη και 19 Γενάρη.

Σχηματίστηκε μαζική αντιφασιστική δυναμική στα Λύκεια της περιοχής και έτσι την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 6μμ θα γίνει η πρώτη μαθητική συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Νάντια Ρούμπου

Περιστέρι

Κόσμος όλων των ηλικιών καθώς και μέλη ενώσεων μεταναστών συγκεντρώθηκαν ύστερα από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο πάρκο Τζων Κένεντι και Αραχώβης στο Περιστέρι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φασιστική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν στη συγκεκριμένη γειτονιά. Η συγκέντρωση έκλεισε με πορεία σε γειτονικούς δρόμους όπου και η συμπαράσταση εκ μέρους των ανθρώπων της γειτονιάς ήταν περισσότερο έκδηλη με συνθήματα υποστήριξης και χειροκροτήματα.

Ιωάννα Μπουρίκα