Αντιρατσιστικά Κούλουμα

«Πήγαμε στου Φιλοπάππου όπου είχε πάρα πολύ κόσμο. Μοιράζαμε την προκήρυξη της Κίνησης και συνδέαμε τα δύο θέματα. Να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά, να απεργήσουμε όλοι μαζί. Για παράδειγμα, μου υπέγραψε στην καμπάνια μας ένας εργαζόμενος από την Αλβανία. Μου έλεγε ότι αυτό πρέπει να κάνουμε, να είμαστε όλοι μαζί και ότι αυτός θα συμμετέχει στην απεργία. Δώσαμε 27 εφημερίδες, ακόμα περισσότεροι υπέγραψαν το κείμενο υπογραφών και δύο άτομα οργανώθηκαν στο ΣΕΚ», μας είπε η Μαρία Γιάννου.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα στο Πάρκο «Ρυθμός» στο Γουδί. «Είχαμε αντιρατσιστικές πικέτες και ταυτόχρονα είχαμε βάλει αφίσες που καλούσαν στην απεργία. Υπήρχε πολύς κόσμος, κύρια μετανάστες. Λέγαμε ότι την κρίση δεν την φέρνουν οι μετανάστες, αλλά τα αφεντικά. Έτσι, άνοιγε η συζήτηση. Δώσαμε 15 εφημερίδες, πάνω από 30 υπέγραψαν την καμπάνια και η προκήρυξη της Κίνησης είχε μεγάλη αποδοχή τόσο από τους μετανάστες όσο και από τους ντόποιυς εργαζόμενους», μας δήλωσε ο Γιώργος Τσαμούρης.

Παρεμβάσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη. «Στη Σταυρούπολη βγήκαμε με το κείμενο υπογραφών της Κίνησης που ζητάει ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, όχι μόνο από τους μετανάστες. Ντόπιοι που άφηναν το τηλέφωνο τους όταν τους λέγαμε ότι έχει συγκροτηθεί και η Κίνηση στα Δυτικά της πόλης. Ταυτόχρονα, άνοιγε και η συζήτηση για την απεργία. Να μην μας διασπάσει ο ρατσισμός, να συμμετέχουμε όλοι μαζί», δήλωσε στην ΕΑ ο Νίκος Τουρνάς.