Εκδήλωση ΕΕΔΑ

Να τολμήσουν να έρθουν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Σαμαρά, αν προσπαθήσει να άρει ακόμα και αυτές τα ελάχιστες δυνατότητες που δίνει ο νόμος 3838 για ιθαγένεια και ακόμα περισσότερο, να φέρουν βελτιωτικές τροποποιήσεις απαίτησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/2, με τη συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ.

Θυμίζοντας πως η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας είχε δημιουργήσει ψηφοδέλτιο με συμμετοχή μεταναστών για κάθε διαμέρισμα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην σημασία των αποφάσεων των σωματείων των εκπαιδευτικών, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και κάλεσε όλους να στηρίξουν τόσο τα αντιρατσιστικά μαθήματα και τις εκδηλώσεις στα σχολεία στις 21 Μάρτη όσο και την μεγάλη διαδήλωση στις 30 Μάρτη με κεντρικό θέμα την Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά.

Στις ομιλίες τους, ο Ραγκούσης, πρώην υπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ που έφερε τον κουτσουρεμένο νόμο 3838 στην βουλή υπερασπίστηκε τον νόμο του, ενώ ο Ν. Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ θύμισε πως όταν είχε έρθει ο νόμος στην Βουλή είχε ψηφιστεί και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τον είχαν θεωρήσει “θετικό βήμα”. Υπέρ του δικαιώματος στην Ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών τέθηκαν ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της επιτροπής δικαιωμάτων του ΚΚΕ, ενώ στο πάνελ ήταν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, η Τζάκι Αμπολιμέν, από την ΜΚΟ Ασάντε και ο Δημήτρης Χριστόπουλος από την ΕΕΔΑ. Πάνω από 40 ήταν οι υπογραφές στο κείμενο με αίτημα, Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, που μαζεύτηκαν στο τραπεζάκι της ΚΕΕΡΦΑ.