Δικάζεται η Ελευθερία της Κερατέας

Την Πέμπτη 7 Μάρτη εκδικάζεται η αγωγή (στο Κτίριο 4, νούμερο 10) που έχει κάνει η σύζυγος του Θ. Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη στην Ελευθερία Ψυχογιού που συμμετέχει ενεργά στους αγώνες στην Κερατέα. Η σύζυγος του Πάγκαλου απαιτεί 12μηνη κράτηση της συντρόφισσας και 300 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για δηλώσεις που είχε κάνει σε ζωντανή εκπομπή θεωρώντας ότι την «έθιξε»!

Η Ελευθερία είχε καταγγείλει δημόσια ότι η Χ. Χριστοφάκη ως επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Σαρωνικού δεν είχε στηρίξει ψήφισμα συμπαράστασης του αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στη Λαυρεωτική. Όπως μας εξήγησε και η ίδια κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου όπου συμμετείχε για συμπαράσταση, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της αγωγής.

«Με αφορμή ένα λινκ που είχε στείλει ο κύριος Λαζόπουλος στην Κερατέα και μια δήλωση μου, δέχτηκα μια αγωγή από την σύζυγο του κυρίου Πάγκαλου. Με κατηγορεί επειδή την αποκάλεσα «κ. Πάγκαλου» χρησιμοποιώντας το επώνυμο του συζύγου της ότι θίγω την τιμή και την υπόληψη της. Επίσης, μέσα στην αγωγή λέει ότι την ταυτίζω με αυτόν και τις πολιτικές του επιλογές. Νομίζω ότι με αυτόν και τις πολιτικές του επιλογές ταυτίστηκε αυτή όταν πήρε χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που ο σύζυγος τύγχανε να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αυτά είναι γελοιότητες, δεν θεωρώ ότι συντάσσεται καμιά κατηγορία, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα να αποκαλεί κανείς τον οποιοδήποτε με το επώνυμο του συντρόφου ή του συζύγου του. Έχω κάθε δικαίωμα ως πολίτης να κριτικάρω τι ψηφίζει και τι δεν ψηφίζει στο Δήμο Σαρωνικού, έχω κάθε δικαίωμα να λέω ότι δεν έχω φάει με κανένα τα λεφτά γιατί δεν τα έχω φάει. Έχω κάθε δικαίωμα να λέω ότι δεν έχω φάει τον Οτσαλάν γιατί δεν τον έχω φάει, έχω κάθε δικαίωμα να λέω ότι δεν ευθύνομαι για το θάνατο κανενός παιδιού την ημέρα που μπήκαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα. Η θέση μου απέναντι σε όσους ασκούν εξουσία θα είναι πάντα με τα πόδια κάτω και το κεφάλι ψηλά».