Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 13 Μάρτη -εμπρός για απεργία

Συλλαλητήριο “για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Υπηρεσιών και των απολύσεων” καλεί η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 13 Μαρτίου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 3.30μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε σε σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών του Δημοσίου την περασμένη εβδομάδα. Όπως αναφέρουν: “Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις πολιτικές τους την ανεργία στα ύψη, καρατόμησαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των Κοινωνικών Αγαθών και σε μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων”.

Λεηλασία

Η λεηλασία των μνημονίων στην οποία αναφέρεται η ΑΔΕΔΥ είναι πραγματική. Ομως μια τέτοιου μεγέθους επίθεση δεν μπορεί να αποκρουστεί με μεσημεριανά συλλαλητήρια στο τέλος της βάρδιας των εργαζόμενων. Χρειάζονται απεργίες και συγκεκριμένα απεργίες διαρκείας που θα νεκρώσουν τα σχολεία, τους δήμους, τα νοσοκομεία, τα υπουργεία, όλο το δημόσιο τομέα για ν' ανατραπούν μνημόνια και τρόικες.

Βέβαια, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, όχι μόνο δεν συζητάει την προοπτική της απεργιακής κλιμάκωσης, αλλά και έχει παραπέμψει την επόμενη απεργία στο αόριστο μέλλον. Στο Γενικό της Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, υπήρξαν προτάσεις άμεσης απεργιακής δράσης. Το ΠΑΜΕ κατέβασε πρόταση για 24ωρη απεργία στις 27 Μάρτη και 48ωρη μέσα στον Απρίλη, ενώ οι Παρεμβάσεις έκαναν πρόταση για 48ωρη απεργία τις επόμενες μέρες. Ομως, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εξουσιοδότησαν την Εκτελεστική Επιτροπή να κηρύξει μία 24ωρη όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Μόνο η βάση των εργαζόμενων μπορεί να αναγκάσει την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να προσδιορίσει άμεσα νέο απεργιακό πρόγραμμα και η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης θα είναι βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

“Είναι ευκαιρία να βγούμε στο δρόμο όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα περάσουν οι επιθέσεις της αλλά και ταυτόχρονα ένα μήνυμα στη συνδικαλιστική ηγεσία ότι χρειαζόμαστε απεργίες για να διώξουμε τις τρόικες και τα μνημόνια και δεν φτάνουν τα μεσημεριανά συλλαλητήρια”, αναφέρει στην προκήρυξή της η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης που μοιράζεται στους εργατικούς χώρους, “Να μετατρέψουμε τα συλλαλητήρια της 13 Μάρτη σε μοχλούς κλιμάκωσης σε κάθε χώρο δουλειάς. Η συμμετοχή με το πανό του χώρου είναι το πρώτο βήμα. Η συγκρότηση επιτροπών αγώνα είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα για να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη συνέχεια”.