Απεργίες στην ΕΡΤ

Με απεργία το Σαββατοκύριακο 16-17 Μάρτη καθώς και την Καθαρά Δευτέρα συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Ειδήσεις, ενημερωτικές και αθλητικές εκπομπές νέκρωσαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δείχνοντας τη δύναμη των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας γενικής τους συνέλευσης (14/3), οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με 48ωρες απεργίες τα Σαββατοκύριακα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, καθώς και με καθημερινές στάσεις εργασίας από τη Τρίτη 19 Μαρτίου, 6.30μμ-8.30μμ, για την τηλεόραση.

“Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εξαιτίας της μη ικανοποίησης θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών. Και όλα αυτά, την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και των παχυλών συμβάσεων ειδικών θέσεων”, αναφέρει η απόφαση της συνέλευσης”.