Η ΜΕΒΓΑΛ συνεχίζει

Τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας έχουν την Τετάρτη 22/5 οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα που απεργούν για 27η μέρα αφού είναι απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες.

“Η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα και γι' αυτό η τελευταία Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της απεργίας. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρος Παπαδάκης, ακολούθησε τον Σαμαρά στην Κίνα. Αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα που εννοεί ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Επιχειρηματίες που χρωστάνε σε όλο τον κόσμο και έχουν χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους, να ταξιδεύουν μαζί με τον πρωθυπουργό για δουλειές στην Κίνα”, τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. ο Παναγιώτης Καραβίας, γραμματέας του σωματείου.

Τεράστια είναι και η συμπαράσταση που φτάνει στις πύλες του εργοστασίου. “Δεκάδες σωματεία και συνδικάτα έχουν βγάλει ψηφίσματα συμπαράστασης και πολύς κόσμος βοηθάει ακόμα και οικονομικά ή υλικά”.

“Δυστυχώς το κεντρικό εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης έχει εργοδοτικό σωματείο που έχει κατατρομοκρατήσει τον κόσμο, και παρά του ότι και αυτοί είναι απλήρωτοι για 5 μήνες, η διοίκηση του σωματείου αρνείται την απεργία. Ανεβήκαμε επάνω και συναντηθήκαμε με το σωματείο και με απλούς εργαζόμενους. Το σωματείο κάλεσε μια 48ωρη για τα μάτια του κόσμου και μετά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην συνέχιση της απεργίας. Οι εργάτες από την άλλη καταλαβαίνουν πως πρέπει να δώσουν την μάχη αλλά χωρίς την κάλυψη του επιχειρησιακού σωματείου, φοβούνται για τη δουλειά τους”.

“Τις τελευταίες μέρες απλώνουμε την απεργία και στα διάφορα μικρά υποκαταστήματα, αποθήκες και μονάδες της ΜΕΒΓΑΛ στην περιοχή μας που λειτουργούσαν όλες αυτές τις μέρες σαν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί. Χτες, Δευτέρα 20/5, καταφέραμε και αποκλείσαμε μια από τις μεγάλες αποθήκες της επιχείρησης στην Αττική. Θα συνεχίσουμε έτσι για να μπορέσουμε να πιέσουμε την εργοδοσία να κάνει πίσω. Μπορούμε να σπάσουμε τον αυταρχισμό, την αδιαλλαξία και την τρομοκρατία της διοίκησης και να κερδίσουμε τα δεδουλευμένα μας και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αυτή θα είναι μια μεγάλη νίκη για να αποδείξουμε ότι οι αγώνες μπορούν να κερδίζουν”, ανέφερε ο Παναγιώτης εξηγώντας πως η ΜΕΒΓΑΛ είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με πάνω από 1.000 εργαζόμενους και δίκτυο διανομών παντού, με εξαγωγές και τεράστια κερδοφορία τα προηγούμενα χρόνια.