Βουγιουκλάκειο: Συνεχίζουμε και απλώνουμε τον αγώνα μας

Για πέμπτη εβδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην ιδιωτική κλινική Βιουγιουκλάκειο στο Αιγάλεω, διεκδικώντας απλήρωτα δεδουλευμένα μηνών, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, συλλογική σύμβαση εργασίας στα επίπεδα του 2009 και όχι με μείωση 35% με 40% στους μισθούς όπως θέλει η εργοδοσία.

Ούτε οι απειλές του ιδιοκτήτη, ότι αν δεν σταματήσει η απεργία θα κλείσει την κλινική, πτοούν τους εργαζόμενους. “Στην τελευταία γενική μας συνέλευση, την Παρασκευή 24 Μάη, αποφασίσαμε ότι συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας για μία ακόμα εβδομάδα”, μας είπε η Σούλα, εργαζόμενη στην κλινική. “Παράλληλα, συνεχίζουμε την προσπάθεια να γίνει γνωστός ο αγώνας μας αλλά και να συνδεθούμε με σωματεία της γειτονιάς.

Την Πέμπτη συζητάμε για παράσταση διαμαρτυρίας με πανό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγάλεω ώστε να πάρει θέση. Κάνουμε κινήσεις για να έρθουμε σε επαφή με το σωματείο εργαζόμενων του δήμου. Υπάρχει επίσης σκέψη για παράσταση στο υπουργείο Υγείας. Χρειάζεται να συντονιστούμε με εργαζόμενους και σε άλλες κλινικές που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και, όπως μαθαίνουμε, έχουν εμπνευστεί από τον αγώνα μας και σκέφτονται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Νέα συνέλευση θα κάνουμε τη Δευτέρα ή την Τρίτη για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα. Χρειαζόμαστε τη στήριξη και την ενίσχυση των πάντων στη μάχη που δίνουμε. Η πλειοψηφία είμαστε με τη συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να δικαιωθούμε. Ή μας πληρώνει ή πτωχεύει. Εμείς πίσω δεν κάνουμε”.

“Κάνουμε προσπάθεια να γίνει γνωστός ο αγώνας στο Βουγιουκλάκειο”, μας είπε ο Μιχάλης Θεοδωράκης, από το ΣΕΚ Αιγάλεω που συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους. “Το Σάββατο κάναμε εξόρμηση στη γειτονιά μαζί με απεργούς πριν φύγουν για να πάνε στο συνέδριο του ΕΚΑ και ζητήσουν να μιλήσουν -τελικά δε τους δόθηκε ο λόγος γιατί οι διαδικασίες δεν ξεκίνησαν ποτέ εκείνη τη μέρα. Επίσης έχουμε συζητήσει για κοινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς της περιοχής για να μιλήσουμε με άλλους εργαζόμενους και να ζητήσουμε την οικονομική στήριξή τους στο ταμείο αλληλεγγύης που έχει φτιαχτεί”.