Δώστε λεφτά για την Υγεία!

Ξανά στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής επίθεσης στη δημόσια Υγεία βγαίνουν τα νοσοκομεία με την 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ την Παρασκευή 7 Ιούνη.

Στην απεργιακή διαδήλωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11πμ την ίδια μέρα, τα Σωματεία των νοσοκομείων στην Αττική θα ενωθούν με Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από την επαρχία, όπως την Ικαρία, τη Λήμνο, τη Νάξο, το Μεσολόγγι, που ετοιμάζονται να έρθουν μαζικά στην Αθήνα. Συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων οργανώνουν γιατροί και εργαζόμενοι σε όλες τις πόλεις.

Την Τρίτη 4 Ιούνη το απόγευμα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έφευγε για το τυπογραφείο, το Συντονιστικό Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Υγειονομικών Νοσοκομείων Αθήνας καλούσε ανοιχτή σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Αγιου Σάββα. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η επιτυχία της απεργίας της 7ης Ιούνη και η κλιμάκωσή της με 48ωρη απεργία στα τέλη Ιούνη, πρόταση που έχει ήδη κερδίσει υποστήριξη στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Το κάλεσμα γενικών συνελεύσεων, οι περιοδείες σε όλους τους χώρους και τμήματα, η συγκρότηση επιτροπών αγώνα είναι τα απαραίτητα βήματα σε αυτή την προοπτική.

Ανάγκη για οργάνωση

Το πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για οργάνωση της απεργίας από τα κάτω φάνηκε την περασμένη Πέμπτη 30 Μάη όταν στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκε λίγος κόσμος, κάποιοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας, ενώ διαφήμιζε στις ανακοινώσεις της την κινητοποίηση σαν το αποφασιστικό ενδιάμεσο βήμα για τις 7 Ιούνη, δεν είχε κάνει καμία ουσιαστική προσπάθεια οργάνωσης της συμμετοχής των εργαζόμενων.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινώνεται!” ανέφερε το κάλεσμα του Συντονιστικού που εξηγούσε τη σημασία της απεργίας. “Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά έχουν φέρει τα νοσοκομεία και το προσωπικό σε οριακή κατάσταση. Προσωπικό που παραμένει επί μήνες απλήρωτο, που δε μπορει να πάρει άδειες – ρεπό. Την ίδια στιγμή οι εφημερίες στα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε πραγματική κόλαση με τις αναμονές και τα ράντζα, ενώ 2.000.000 ανασφάλιστοι, φτωχοί, μετανάστες αποκλείονται καθημερινά από την πρόσβαση τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Μέσα σε όλα αυτά η τρόικα εσωτερικού έρχεται να ανακοινώσει περαιτέρω περικοπές στη χρηματοδότητση του ΕΣΥ και νέους οργανισμούς που στην ουσία οδηγούν στο κλείσιμο όλα τα μικρά νοσοκομεία, υποβαθμίζουν τα μεγαλύτερα, μειώνουν κλίνες και οργανικές θέσεις. Είναι ξεκάθαρο πως προετοιμάζουν και στα νοσοκομεία τις απολύσεις βάζοντας επιπλέον και τους επιθεωρητές να κάνουν βόλτες ξεσκονίζοντας καταστάσεις προσωπικού για να κατασκευάσουν επίορκους.

Η απάντηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να είναι “ώς εδώ”! Για να σώσουμε τα νοσoκομεία, τις δουλειές μας, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περίθαλψης στο ΕΣΥ πρέπει να κλιμακώσουμε απεργιακά με πρώτο σταθμό τις 7 Ιούνη, την 24ωρη Πανελλαδική πανυγειονομική απεργία, όπου πρέπει να βρεθούν μαζικά τα νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας στο υπουργείο υγείας. Η συνέχεια πρέπει να δοθεί άμεσα. Ηδη η ΕΙΝΑΠ στο ΔΣ στις 29/5 προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία στα τέλη του Ιούνη. Βήμα που πρέπει να γίνει και από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ”.


Διαβάστε επίσης

Βουγιουκλάκειο: Εξορμήσεις των απεργών 

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Διήμερο συζητήσεων 8, 9 Ιούνη 

Παπαδημητρίου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι της εργοδότριας 

Ψυχική Υγεία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 6/6 

Το δράμα των παιδιών με καρδιοπάθειες 

Απεργούν και οι τραυματιοφορείς... 

...και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας