Μαθητική αντιφασιστική συναυλία στου Ζωγράφου

Αντιφασιστική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει συζήτηση και συναυλία, τη Δευτέρα 17 Ιούνη στην πλατεία Γαρδένιας, διοργανώνει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Μαθητών Ζωγράφου.

“Είμαστε οι μαθητές από τα σχολεία του Ζωγράφου που δημιουργήσαμε μια αντιφασιστική-αντιρατσιστική μαθητική πρωτοβουλία, με σκοπό την κινητοποίησή μας ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Ενώνουμε τη φωνή μας, στο πλάι των επιστρατευμένων καθηγητών μας, ενάντια στα χιλιάδες περιστατικά ρατσιστικής βίας με κοινό παρονομαστή τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την αστυνομία” αναφέρει το κείμενο της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Μαθητών Ζωγράφου.

“Παρά τις εξετάσεις έχουμε ξεκινήσει να οργανώνουμε την εκδήλωση στις 17 Ιούνη”, μας είπε η Νεφέλη Πετρούτσου, μέλος της Πρωτοβουλίας. “Εχουμε κάνει μαζέματα και έχουμε χωρίσει μεταξύ μας αρμοδιότητες τόσο για τα συγκροτήματα όσο και για τους ομιλητές. Στο πάνελ των ομιλητών θέλουμε να συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους καθηγητές, τους μαθητές, τους μετανάστες της Μανωλάδας και της ΚΕΕΡΦΑ. Αυτές τις μέρες τυπώνουμε αφίσα και προκήρυξη και ξεκινάμε εξορμήσεις. Θα πάμε σε όλα τα σχολεία του Ζωγράφου, στην Πανεπιστημιούπολη, και στις καφετέριες. Μία από τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία για να φτιάξουμε πανώ που θα αναρτήσουμε στην περιοχή και ταυτόχρονα θα έχουμε μουσική και ανακοινώσεις”.