Απεργούν και οι τραυματιοφορείς...

Με την 24ωρη πανελλαδική απεργία των τραυματιοφορέων στις 6 Ιούνη ανοίγει ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία. Η απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ενωση Τραυματιοφορέων έχει κύριο αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμων μεταφορέων στα δημόσια νοσοκομεία. Η συγκέντρωσή τους θα γίνει στις 10.30πμ στο υπουργείο Υγείας.

“Εχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο για να συναντηθούμε με τους αρμόδιους να τους δώσουμε τα αιτήματά μας”, μας είπε ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, αντιπρόεδρος της Ενωσης, από το νοσοκομείο Αττικό. “Εχουν μείνει τα νοσοκομεία χωρίς τραυματιοφορείς. Γιατροί, σεκιουριτάδες και άλλο προσωπικό κάνουν τους τραυματιοφορείς, κουβαλάνε ασθενείς. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Αυτή τη στιγμή είμαστε πανελλαδικά 2000 άτομα, ενώ κάποτε ήμασταν 6000.

Διεκδικούμε να γίνουν προσλήψεις, εδώ και τώρα, τραυματιοφορέων. Στο Αττικό για παράδειγμα υπάρχουν 11 τραυματιοφορείς για όλο το νοσοκομείο. Ημέρα εφημερίας στα επείγοντα, είναι 2 εργαζόμενοι στη βάρδια. Δύο πρωί, δύο απόγευμα, δύο νύχτα. Και ένας για όλο το νοσοκομείο απόγευμα και νύχτα».