Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Ετσι, οι φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκτούν έτσι έντονο πολιτικό χαρακτήρα απέναντι σ’ αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Η Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατάφερε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, να βρει όλα τα χρήματα που χρειαζόταν για το κατέβασμα και να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια που έβαζε ο Καλλικράτης. Η πρώτη μάχη δόθηκε και την κερδίσαμε. Η επόμενη μάχη που θα δώσουμε είναι ακόμη πιο σκληρή και πιο πολιτική. Αυτό το που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να κάνουμε βούκινο έξω στον κόσμο ότι η Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές. «Πρέπει να το μάθουν και οι πέτρες» και προς αυτή την κατεύθυνση η σύντροφοι στην Ξάνθη αλλά και στην περιφέρεια γενικότερα έχουν οργανώσει ένα πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων σε εργατικούς χώρους, σε πλατείες, περιοδείες σε χωριά και σε σπίτια. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι εκδηλώσεις του ΣΕΚ για το «αν μπορεί η εργατική τάξη να ανατρέψει το Μνημόνιο» βοήθησαν πολύ για το συντονισμό και την κινητοποίηση μεγάλου κομματιού των αγωνιστών τις Ανταρσίας.

Το επόμενο διάστημα η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ»  θα δώσει της πολιτικές μάχες για την ανατροπή: της πολιτικής  κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, το βάρβαρο «μνημόνιο»  της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης μέσα από την κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας! του Καλλικράτη που εγκαθιστά τους μηχανισμούς της Τρόικα και του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις περικοπές και τις απολύσεις, με την εκχώρηση των ελεύθερων χώρων στη βουλιμία του κεφαλαίου! του πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, της ΔΕΗ. του κλεισίματος  των Συνεταιριστικών. την μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση και η καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ: Παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους - απαγόρευση των απολύσεων  Δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες - όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Να φορολογηθεί το κεφάλαιο – όχι οι εργαζόμενοι Ελεύθερους χώρους και δημόσιες συγκοινωνίες για όλους

Μηλιαζήμ Τζεμαλή, δάσκαλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ξάνθης