ΕΡΤ - Νοσοκομεία κοινός αγώνας

Η αρχή έγινε με την συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων της ΕΡΤ στην απεργιακή διαδήλωση στις 23/8 και την κάλυψή της, τηλεοπτική και ηλεκτρονική, όπως έγινε και με το Συντονιστικό των υγειονομικών που ακολούθησε στο ΕΚΑ. Είχε προηγηθεί η προβολή του συλλαλητηρίου όλη την προηγούμενη βδομάδα, ενώ είχε δοθεί βήμα μέσα από τις συχνότητές της σε εργαζόμενους των νοσοκομείων που κλείνει η κυβέρνηση.

Ενθουσιώδη ανταπόκριση είχε και η συμμετοχή εργαζομένων της ΕΡΤ στη συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων στα Μελίσσια. Η τοποθέτηση του Θέμη Συμβουλόπουλου, εργαζόμενου στην ΕΡΤ, κέρδισε το χειροκρότημα όταν ανακοίνωσε την απόφαση για κοινό αγώνα με τους υγειονομικούς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της επόμενης ημέρας.

Η κοινή δράση υγειονομικών κι εργαζόμενων στην ΕΡΤ δεν περιορίζεται στην Αττική. Τη συμμετοχή τους στην Ημέρα Δράσης για την υγεία στο Βόρειο Αιγαίο, έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Αιγαίου. “Ανταποδίδουμε την αλληλεγγύη των υγειονομικών, που απλόχερα έχουν προσφέρει σε όλους εμάς τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Αιγαίου και συνολικά της ΕΡΤ, αλλά και υπερασπίζοντας το αγαθό της Δημόσιας Υγείας, στην προοπτική της αναβάθμισής της και όχι της διάλυσής της. Οι εκπομπές της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θα παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις από τις κινητοποιήσεις, σε όλα τα νησιά, σε συνεργασία με τους συναδέλφους-ανταποκριτές μας, ενώ θα υπάρχουν και αφιερώματα για την κατάσταση της υγείας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μαζί με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία αντιστεκόμαστε στον πνιγμό του ΕΣΥ”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη με την Φιντέ από την Τουρκία που τραγούδησε στην καταληψη της ΕΡΤ: “100% Συμπαράσταση”

H ΕΡΤ κρατάει, το “ΔΤ” σέρνεται. Οι εκβιασμοί δεν περνάνε