Να σταματήσει η δίωξη του Πέτρου Κωνσταντίνου

Ήταν ακριβώς μια μέρα μετά την εκτέλεση του Αλβανού δραπέτη, Μαριάν Κόλα, τον οποίο η αστυνομία παρακολουθούσε από καιρό έχοντας ρίξει όλο τον υπερσύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εκατοντάδες αστυνομικούς σε ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό που κράτησε εβδομάδες.

Στις 24/7 το πρωί με εντολή των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας και προσωπικά του προϊσταμένου ταξίαρχου Φ. Νίτσα διατάσσεται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από το 2ο τμήμα Πολιτεύματος της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου. Μοναδικό έγγραφο να συνοδεύει την δίωξη κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ είναι μια ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στις 23/7 με τίτλο “Ανακοίνωση υπέρ των Αλβανών δολοφόνων από αριστεριστές”, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με το γνωστό γκαιμπελικό τρόπο της συμμορία των νεοναζί.

H επίθεση κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της τις ίδιες μέρες όπου φασίστες γράφουν συνθήματα και απειλούν «Πέτρο θα πεθάνεις» δείχνει το πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις πρωτοβουλίες της κίνησης αλλά και ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος που έχει μαζική στήριξη. Στοχεύουν στη φίμωση και τη λογοκρισία σε βάρος της ΚΕΕΡΦΑ.

“Η ρατσιστική πολιτική δέχτηκε πλήγματα με κορύφωση την εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Οι κινητοποιήσεις για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά ανέδειξαν ότι η αντίσταση έχει πλατιά στήριξη. Η εξέγερση μεταναστών στη Μανωλάδα κατά των δολοφονικών επιθέσεων των μπράβων των αφεντικών έφερε στο προσκήνιο την αντίσταση των εργαζόμενων μεταναστών στις πιο άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης. Οι μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και της Αστυνομίας που της έκανε πλάτες στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις έκαναν κουρέλι την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τα σχέδιά της για «ανακατάληψη των πόλεων». Τώρα κλιμακώνει με επιχειρήσεις κατά των φοιτητών στα πανεπιστήμια αλλά και εισβολές σε καταλήψεις ελεύθερων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων”, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Μηχανισμός μηνύσεων

Η δίωξη έρχεται σαν συνέχεια ενός μηχανισμού μηνύσεων που έχει στηθεί κατά της ΚΕΕΡΦΑ, του συντονιστή της και μελών της.

“Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μια χρεοκοπημένη συμμορία φίλων του επιχειρηματικού κόσμου που επιχειρεί να επιβάλει τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, τα κλεισίματα νοσοκομείων, σχολείων, δημοτικών υπηρεσιών, της ΕΡΤ. Τα στελέχη της ταξιδεύουν με τα τζετ των επιχειρηματιών για να πάνε στις βίλες τους την ώρα που ένα νέο παιδί χάνει τη ζωή του γιατί δεν έχει λεφτά για ένα εισιτήριο λεωφορείου. Είναι μια κυβέρνηση που για να αποπροσανατολίσει για το ποιος φταίει για την φτώχεια που σπέρνουν τα μέτρα της, τα φορτώνει όλα στους μετανάστες αλλά και στην αριστερά και τα κινήματα που συγκρούονται με το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

“Είναι ώρα όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε στις πολιτικές των μνημονίων, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, στις επιστρατεύσεις και τη καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, οι εργαζόμενοι που ετοιμάζονται στα νοσοκομεία, τα σχολεία να δώσουν τη μάχη κατά των κλεισιμάτων να βρεθούμε μαζί ενωμένοι με τον κόσμο που έδωσε μάχες στις γειτονιές ενάντια στους φασίστες, που στήριξε τους μετανάστες ενάντια στα βασανιστήρια στα Αστυνομικά Τμήματα και τις Αμυγδαλέζες για να ξηλώσουμε τη χρεοκοπημένη πολιτική των Μνημονίων και του ρατσισμού, την πολιτική που κάνει πλάτες στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής”.

Δεκάδες αγωνιστές και προσωπικότητες από όλο το φάσμα της αριστεράς, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, του εργατικού κινήματος, της διανόησης έχουν στείλει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και της ελεύθερης έκφρασης, ενώ σκληρή είναι και η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μιλάει για προβοκατόρικη επίθεση ενάντια σε αγωνιστές μέλη της “και μια ιδεολογική - πολιτική επίθεση στην Αριστερά, το κίνημα, συνολικά τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα”.

Σαν μάρτυρες υπεράσπισης του Πέτρου Κωνσταντίνου θα βρεθούν στο πλευρό του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, o Δημήτρης Χριστόπουλος από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Δριβαλάς, εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική Κοινότητα και συντονιστής της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, και ο διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης Πάνος Γκαργκάνας.Ανοιχτή σύσκεψη οργάνωνε η ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 27/8 το απόγευμα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η συνέχιση της αντιρατσιστικής δράσης ενάντια στην κυβέρνηση που κάνει πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και η δίωξη σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.


Η ΚΕΕΡΦΑ σκοπεύει να συνεχίσει τη δράση της όσες απόπειρες λογοκρισίας και αν κάνουν οι εισαγγελείς και η κρατική ασφάλεια. Το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται να οργανώσει συγκέντρωση έξω από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας και κλιμακώνει με την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 5 και 6 Οκτώβρη στην Αθήνα, με την Πανελλαδική Συνέλευση αντίστασης στο φασισμό και το ρατσισμό αλλά και τη Διεθνή Συνάντηση εκπροσώπων του αντιφασιστικού κινήματος.

«Πέρυσι ο Δένδιας παρίστανε ότι προσφέρει φιλοξενία με το Ξένιο Δία και ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και την απασχόληση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Φέτος οι κινητοποιήσεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τις μαζικές απεργίες πείνας έδειξαν ότι είναι κολαστήρια αλλά η αντίσταση είναι γενικευμένη», αναφέρει το κάλεσμα στη σύσκεψη.

«Τώρα ο Δένδιας μπροστά στην αποτυχία του να επιβάλει το τρόμο και την σιωπή νεκροταφείου επιχειρεί να κλιμακώσει τη ρατσιστική επίθεση και την καταστολή τόσο κατά των μεταναστών όσο και του κινήματος συμπαράστασης. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης η ποινικοποίηση του πρόσφυγα παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις με την ανακοίνωση ότι παρατείνεται η φυλάκιση στους 18 μήνες! Το να είσαι πρόσφυγας γίνεται έγκλημα. Το να βομβαρδίζεις μαζί με το ΝΑΤΟ τις χώρες από όπου φεύγουν είναι για την κυβέρνηση “απελευθέρωση και ανθρωπισμός”».


Διαβάστε επίσης

Ο Γεωργιάδης κάνει πλάτες στη Χρυσή Αυγή

STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις

Πετράλωνα: Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Αυγούστου

Να αθωωθούν Σ. Μιχαήλ, Κ. Μουντζούρης