Η ΕΡΤ μέχρι τη νίκη - Ο Καψής σε αδιέξοδο

Ακόμα περισσότερο όταν η απεργοσπαστική ΔΤ είχε εξαγγείλει την προβολή της. Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με τον Νίκο Κορόβηλα, εργαζόμενο στην ΕΡΤ και βασικό συντελεστή της Αθλητικής Κυριακής: “Το σχεδιάζαμε εδώ και καιρό. Την στιγμή που νομίζαν ότι ήμασταν στο καναβάτσο, τη στιγμή που μας θεωρούσαν κουρασμένους, εμείς είπαμε 'αντεπίθεση'. Πάμε. Και βγάλαμε την Αθλητική Κυριακή. Τη σχεδιάσαμε διαφορετικά σε σχέση με πριν. Με βάση αυτά που μας είχε πει ο κόσμος, για το πώς ήθελε να είναι. Με πλήρη θεματολογία, όχι πολύ μπλα μπλα, να δει ο κόσμος τα ματς, αφού η επόμενη ημέρα είναι εργάσιμη. Ήταν ένα μήνυμα ότι όχι μόνο δεν είμαστε κουρασμένοι, αλλά είμαστε και για παραπάνω.”

- Δυο μέρες πριν, την Παρασκευή 27/9, δεκάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ, για την αναστολή της απόφασης της 11/6 για κλείσιμο της ΕΡΤ. Χαρακτηριστική ήταν η παραδοχή των δικηγόρων της κυβέρνησης, ότι στην περίπτωση της ΕΡΤ, δεν τηρήθηκε η νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις. “Συνεχίζουμε”, μας είπε η πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη κι εργαζόμενη στην ΕΡΤ 3, Ελευθερία Φαραντάκη. “Τη Δευτέρα κάναμε συνέλευση που συζητήσαμε ζητήματα στρατηγικής. Η ουδέτερη στάση του ΣτΕ και η παραδοχή των δικηγόρων του δημοσίου για τις παρατυπίες, μας δίνουν ελπίδες για δικαίωση. Η απόφαση λένε θα βγει εντός τριμήνου. Εμείς πάντως συνεχίζουμε κανονικά με πλούσιο πρόγραμμα και θεματικές εκπομπές όπως αυτή που έχουμε προγραμματίσει για τις Σκουριές, μέσα στη βδομάδα”.

H ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “ο αγώνας μας και θα συνεχιστεί και θα κλιμακώνεται για να συναντηθεί με όλους τους αγωνιζόμενους Έλληνες ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και τις καταστροφικές τους συνέπειες, για να στηρίξει και να στηριχτεί στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γιατρών και του προσωπικού των Νοσοκομείων που κλείνουν, των σχολικών φυλάκων, της Δημοτικής Αστυνομίας, των φορέων που καταργήθηκαν ή θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, της στρατιωτικής βιομηχανίας, της ύδρευσης και της ενέργειας και όλων –εργαζομένων και ανέργων- που πλήττονται από την αντεργατική λαίλαπα και στο δημόσιο και στην ιδιωτικό τομέα”.

- “ΕΡΤ ανοιχτή – Μαζί πραγματοποιούμε το όνειρο” γράφουν τα καλαίσθητα t-shirt που έφτιαξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, για την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου. Η τιμή ενίσχυσης είναι 5 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής κι εκτός Αττικής με e-mail στα pospert123@gmail.com και pospert123@yahoo.gr ή στον τηλεφωνικό αριθμό 697 99 81 400.

- Σύμφωνα με εργαζόμενους της ΕΡΤ, συνεργείο της ΔΤ, κατάφερε και διείσδυσε χωρίς διακριτικά στο φεστιβάλ των νέων ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει την ομιλία του Α.Τσίπρα, παραβιάζοντας την απόφαση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για εμπάργκο. Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο, καμία καταδικαστική ανακοίνωση δεν είχε βγει από το ΣΥΡΙΖΑ.

- Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ για την κάλυψη του αντιφασιστικού ξεσηκωμού που ακολούθησε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εκτός από την σπουδαία ενημερωτική δουλειά, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διεκδίκησε να φτάσει έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. “Η ΥΕΝΕΔ ζει μαζί με τους ναζί” ήταν το σύνθημα που φωνάχτηκε θυμίζοντας ότι ΔΤ και Κομαντατούρ βρίσκονται δίπλα δίπλα στην Κατεχάκη.