Θεσσαλονίκη: Συναυλία αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση αλλά και διωκτικές και δικαστικές αρχές άρχισαν να εφαρμόζουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο τη θεωρία των δύο άκρων. Η κλήση για κατάθεση 27 υπόπτων από τις Σκουριές της Χαλκιδικής για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" συνιστά κίνηση που δείχνει προθέσεις εξόντωσης, με κίνδυνο να απευθυνθούν κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος των "27", τέτοιες που δεν έχουν καν απευθυνθεί ούτε στη Χρυσή Αυγή. Είκοσι επτά πρόσωπα κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική.

“Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που για μια ακόμα φορά εξομοιώνουν τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής με τους νεοναζί δολοφόνους του Π. Φύσσα, και 27 συμπολίτες μας ουσιαστικά κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή των Σκουριών και του Κάκαβου τους τελευταίους μήνες, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ανάμεσα σε αυτές και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χαλκιδικής με τίτλο: Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές!

“Την ίδια στιγμή που έκαναν- και κάνουν- τα στραβά μάτια στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, φυλακίζουν και κατηγορούν αγωνιστές ως «εγκληματίες».Την ίδια στιγμή που αφήνουν ανεξέλεγκτη την εταιρεία να παρανομεί συστηματικά καταστρέφοντας το βουνό, στήνουν δίκες και κατηγορητήρια για να εξοντώσουν το λαό της περιοχής. Δεν είδαμε βέβαια από τη μεριά τους τον ίδιο ζήλο για την απόδοση ευθυνών για το νερό με αρσενικό που πίνουν στο Νεοχώρι ή για τη διαρροή τοξικών αποβλήτων κατά τη μεταφορά τους από την εταιρεία στη Ρεντίνα.