ΟΙΕΛΕ: Συλλογική Σύμβαση, όχι απολύσεις

Το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αναφέρει: «Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι η απόσυρση της αντισυνταγματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου με την οποία επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας στα Υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου (την εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ)».

Αυξήσεις

Ταυτόχρονα, οι απεργοί διεκδικούν να υπογραφεί άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς έτσι ώστε να αντισταθμιστούν οι μεγάλες μειώσεις που υπάρχουν τα τρία τελευταία χρόνια, να σταματήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η εικόνα που είχε η Ομοσπονδία από την προετοιμασία της απεργίας ήταν ενθαρρυντική αφού σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κάποια από τα ιδιωτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα «που δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, ή θα λειτουργήσουν με ελάχιστους εκπαιδευτικούς» είναι τα παρακάτω: Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Pierce, Λάτσειο Κολλέγιο Ψυχικο, Γερμανική Σχολή Αθηνών, Λεόντειο Πατησίων, Λεόντειο Ν. Σμύρνης, Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής, Ουρσουλίνες, Ζαν ντ’ Αρκ, Saint Paul Πειραιά, Σχολή Χιλλ, Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, Γεννάδειος, Γερμανική Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου (Πάτρα), Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου (Χανιά), Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη (Χανιά).