...είναι διαρκείας

Η πραγματικότητα είναι ότι η προσπάθεια Σαμαρά έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της. Η απόφαση του περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα να προσκαλέσει τους νεοναζί βουλευτές στον εορτασμό της 28ης Οκτώβρη έφερε στο προσκήνιο αυτές τις συγκρούσεις.

Οι κόντρες έχουν βάση μέσα στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στην οποία υπήρχε και υπάρχει ένα ισχυρό κομμάτι που κινείται ξεκάθαρα ακροδεξιά. Είναι αυτό που κατά καιρούς έχει εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις για ανασυγκόλληση της “δεξιάς πολυκατοικίας” συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Αυγής. Aπό αυτή την ομάδα ξεκίνησε η ρατσιστική τροπολογία για να εντάσσονται μόνο “Έλληνες το γένος” σε σχολές των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας που τελικά υπέγραψαν 85 από τους 125 βουλευτές της ΝΔ και είχε θερμότατη υποδοχή από τη Χρυσή Αυγή. Και βέβαια οι ίδιοι βουλευτές δήλωσαν τη στάση τους με τις απουσίες τους από την ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.

Οσες διακηρύξεις κι αν κάνει ο Σαμαράς για “μηδενική ανοχή στο νεοναζισμό”, αυτή η ομάδα αποδεικνύει πόσο ψεύτικες είναι. Η οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησής του στηρίζεται σε αυτούς τους βουλευτές. Είναι ένας επιπλέον λόγος για το αντιφασιστικό κίνημα να συνεχίσει τη δράση του κόντρα στους νόμους και τους θεσμούς που επικαλείται ο Σαμαράς και οι υπουργοί του. Μέχρι να ξηλωθεί η Χρυσή Αυγή αλλά και η δεξιά πολυκατοικία που την κάλυπτε και συνεχίζει να την καλύπτει.