Σκούπα στην Τρόικα από τις απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών

Μαζική παρουσία είχαν και στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 6/11 όπου ξεσήκωσαν όλα τα υπόλοιπα μπλοκ με τα συνθήματα και την αποφασιστικότητά τους.

Η Δήμητρα Μανώλη δίνει το στίγμα του αγώνα τους στη δήλωση που έδωσε στην ΕΑ κατά τη διάρκεια της Πανεργατικής 6/11: «Είμαστε κοπέλες από όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Ήρθαμε να διαδηλώσουμε μαζί με άλλες απολυμένες. Διεκδικούμε τη δουλειά μας. Αυτή που μια μέρα, με μια κατάπτυστη υπουργική απόφαση, μας στερήσανε. Κι αφήνουν γυναίκες 50 χρονών, με 15 και 20 χρόνια εργασίας, χωρίς σύνταξη.

Εμείς λοιπόν, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας και στα σπίτια μας: Δεν θα τους περάσει! Εμείς θα κερδίσουμε! Ενωνόμαστε με άλλους επαγγελματίες, εργάτες, απολυμένους και τους λέμε “όλοι μαζί”. Ατσαλωνόμαστε! Όσο μας χτυπάνε, μας κάνουν δυνατές σαν σίδερο. Τις δουλειές μας δεν θα τους επιτρέψουμε να μας τις πάρουν. Γιατί αν τις πάρουν μας παίρνουν και την αξιοπρέπειά μας. Κι αυτό δεν θα το αφήσουμε».

Την Τρίτη 12/11 την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έκλεινε την ύλη της οι καθαρίστριες συνέχιζαν τη συγκέντρωσή τους έξω από το ΥΠΟΙΚ κατά τη διάρκεια του ραντεβού του Υπουργού με τους αντιπροσώπους της Τρόικας. Θυμίζουμε ότι οι 595 καθαρίστριες έχουν απολυθεί μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Στουρνάρα και του Κ. Μητσοτάκη.