Καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας

Αυτό τον καιρό δεν έχει αντικατασταθεί από τη νέα κυβέρνηση ο προηγούμενος πρέσβης που είχε συνταξιοδοτηθεί και ο ίδιος λειτουργεί ως αντικαταστάτης του. Οι απειλές του ακολούθησαν συνέντευξη τύπου της Πακιστανικής Κοινότητας όπου υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες για οργανωμένο κύκλωμα που απαιτούσε χρηματικά δώρα για να διεκπεραιώσει υποθέσεις Πακιστανών μεταναστών, όπως θεωρήσεις ή μεταφράσεις εγγράφων.

Αυτό που δεν μπορούν να συγχωρήσουν άνθρωποι σαν το Γ΄Γραμματέα της πρεσβείας είναι ότι μια νόμιμα και πάνω από όλα δημοκρατικά εκλεγμένη Κοινότητα μπορεί να υπερασπίζει όσους αδικούνται και λένε την αλήθεια. Ήταν αδιανόητη η απαίτηση του Γ΄Γραμματέα προς τους συγγενείς του νεκρού Λιακάτ Αλι (ο οποίος σκοτώθηκε όταν έπεσε στις γραμμές του τρένου στις 29 Νοέμβρη) …να αλλάξουν Γραφείο Τελετών αν θέλουν θεώρηση εγγράφων για να αποσταλεί πίσω η σορός στο Πακιστάν την ώρα που αυτοί θρηνούσαν τον κομματιασμένο από το τρένο άνθρωπό τους.

Καλούμε τους θεσμούς που επιτηρούν την λειτουργία των πρεσβειών και των διορισμένων αξιωματούχων να παρέμβουν για να απονείμουν δικαιοσύνη και να ξεκαθαρίσουν την διαφθορά στη Πρεσβεία της Αθήνας. Ζητάμε από όλες τις επιτροπές που έρχονται για έρευνα να επισκεφθούν την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας-Η Ενότητα και τα ίδια τα θύματα. Οι μετανάστες από το Πακιστάν θυμούνται ότι οι επιτροπές που έφτασαν το 2006-7 συνάντησαν μόνο το προσωπικό της πρεσβείας και κατέληξαν να παίρνουν δώρα τελικά από αυτούς. Ας μπεί ένα τέλος σε αυτήν την ντροπιαστική παράδοση και να δοθεί δικαιοσύνη στους Πακιστανούς μετανάστες στην Ελλάδα θέτοντας τέλος στη διαφθορά.