Διοικητικοί ΑΕΙ: 10η βδομάδα

Την Πέμπτη 14/11 καλούν σε κοινό συλλαλητήριο μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καθηγητές στις 12μ στα Προπύλαια. Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 7μμ θα γίνει συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο προαύλιο του Πολυτεχνείου την οποία συνδιοργανώνουν οι απεργοί του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ μαζί με την Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Περισσότερα για την κοινή σύσκεψη που αποφάσισε τα παραπάνω, στις διπλανές στήλες.

Καυστική είναι η ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής του ΕΚΠΑ για τον Υπουργό Παιδείας, Αρβανιτόπουλο. Ένα κομμάτι της αναφέρει: “Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες. Ο Υπουργός, αντί να προσπαθεί με έναν οχετό παραπληροφόρησης, με προσφυγές στα δικαστήρια, με απειλές και εκβιασμούς να σταματήσει την απεργία μας, ας κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του…

Αποδεκατισμός

Επειδή πράγματι, οι εργαζόμενοι, με τον αγώνα τους, προασπίζουν «το δημόσιο αγαθό της παιδείας» υπέρ «του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου (σπουδαστές – οικογένειες)», ας μας πει εκείνος τι ακριβώς υπηρετεί ο αποδεκατισμός του προσωπικού των πανεπιστημίων ως προς «την εκπλήρωση της συνταγματικής υποχρέωσης του Κράτους», το οποίο θα έπρεπε να εγγυάται την παροχή της δημόσιας εκπαίδευσης. Ας αναλογιστεί ποιος τελικά «επιφέρει… ανεπανόρθωτες ζημίες στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, επί πρόδηλη βλάβη υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος». Εκείνοι που υπερασπίζονται τη λειτουργία των πανεπιστημίων ή εκείνοι που τα οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας;”.

Ανακοίνωση στήριξης στην απεργία των Διοικητικών έχει βγάλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου τονίζει: «Η για 10η εβδομάδα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάτρας και στο ΕΜΠολυτεχνείο τούς έχει χαλάσει τη σούπα. Γιατί είναι μια απεργία που, με την αποφασιστικότητα και τη διάρκειά της έχει ήδη καταφέρει πολύ σημαντικό πλήγμα στην "ομαλή πορεία" της καταστροφής του δημόσιου πανεπιστημίου. Από την πρώτη μέρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να λοιδωρήσουν, να τρομοκρατήσουν και να διαλύσουν την αλληλεγγύη των απεργών…Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους φοιτητές, τους ανέργους, να σταθούν στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων».