Όχι στο ξέπλυμα των νεοναζί

Τα ασύστολα ψέματα που είχαν επιστρατεύσει οι χρυσαυγίτες από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας Φύσσα και των συλλήψεών τους, ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον Ρουπακιά, ότι τα πρώην μέλη που τώρα τους κατηγορούν είναι από βαλτοί μέχρι ναρκομανείς, ότι δεν είναι ναζιστές, ότι καταδικάζουν τη βία, ότι η όλη ιστορία είναι στημένη για να χτυπηθεί η οργάνωσή τους που ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις κλπ, ο Κασιδιάρης τα απογείωσε. Αφού αποκήρυξε το Χίτλερ και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, αφού υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή “καταδικάζει κάθε πράξη βίας” και “διαγράφει όσα μέλη της χτυπούν αλλοδαπούς”, έφτασε να λέει ότι ο ίδιος θα έδινε “ένα πιάτο φαγητό ακόμα και σε αλλοδαπό”. Κι όλα αυτά πότε με ύφος αθώας περιστεράς, πότε με τον απαραίτητο θρήνο για τους “ήρωες” του Νέου Ηρακλείου, πότε ακόμα και με αναφορές στον “άνανδρο τρόπο” με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Απομόνωση

Αντιμέτωποι με τα κάγκελα της φυλακής αλλά και την απομόνωση στην οποία τους έστειλε το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να γλυτώσουν και να εξασφαλίσουν την πολιτική επιστροφή τους. Η προσπάθειά τους να μασκαρευτούν από λύκοι σε αρνάκια, κάνοντας στην άκρη και για όσο χρειαστεί τους τσαμπουκάδες και τις απειλές, κινείται στα χνάρια γνώριμης ταχτικής των φασιστών.

Πριν από τους χρυσαυγίτες, ήταν ο Καρατζαφέρης που για χρόνια είχε αντικαταστήσει τα μαχαίρια με τη γραβάτα, διεκδικώντας για το ΛΑΟΣ τη θέση του σοβαρού και νόμιμου πολιτικού κόμματος που ουδεμία σχέση είχε με το φασισμό. Βαφτίζοντας τις ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες του ως “πατριωτική πολιτική” και αξιοποιώντας τα προνόμια που του έδιναν οι καλές σχέσεις του με τη ΝΔ και η απεριόριστη κάλυψη από τα ΜΜΕ, είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να απειλεί με μηνύσεις όσους τον αποκαλούσαν “φασίστα” και “Καρατζαφύρερ”. Μπορεί τότε οι χρυσαυγίτες να τον κατηγορούσαν για προδότη των ναζιστικών ιδεών και να διεκδικούσαν για τον εαυτό τους τον τίτλο του αυθεντικού εκφραστή του “κινήματος”, όμως να που ήρθε η σειρά τους να πάρουν τη θέση του. Αντίστοιχες εικόνες έρχονται από τη Γαλλία με την Λεπέν να δηλώνει ότι αρνείται την ταμπέλα της ακροδεξιάς.

Ούτε οι κωλοτούμπες τους, ούτε το ξέπλυμά τους από συγκυβέρνηση και ΜΜΕ, θα έχουν επιτυχία. Το αντιφασιστικό κίνημα που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του σε όλη τη χώρα θα εξασφαλίσει τόσο την καταδίκη τους όσο και την πολιτική τους εξαφάνιση.


Διαβάστε επίσης

Βαλιανάτος, Τατσόπουλος είναι όλοι Χρυσαυγίτες;