Πολιτικό άσυλο στους Tούρκους απεργούς πείνας

Οι τέσσερις απεργοί πείνας έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα, καθώς εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω των διώξεων που υφίσταντο στην Τουρκία εξαιτίας της νόμιμης πολιτικής και συνδικαλιστικής τους δράσης. Ζητούν να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Οι δύο από αυτούς Erdogan Cakir και Mehmet Yayla μετά από εισαγγελική εντολή νοσηλεύονται στο Ασκληπιείο Βούλας σε κρίσιμη κατάσταση. Αρνούνται κάθε κλινική εξέταση από γιατρούς και απαιτούν να επιστρέψουν στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τους συγκρατούμενούς τους.

Η κυβέρνηση αντί να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο, απειλεί τους γιατρούς του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα η διευθύντρια της Β' Παθολογικής Κλινικής, όπου και νοσηλεύονται οι δύο απεργοί πείνας, απειλείται από τις δικαστικές αρχές με την άσκηση δίωξης εις βάρος της για αμέλεια ενώ η υποχρεωτική εξέταση χωρίς τη συγκατάθεση του απεργού πείνας συνιστά βασανιστήριο.

Εξακρίβωση στοιχείων

Την περασμένη Κυριακή, μάλιστα, αστυνομικοί προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας τους συγγενείς των δυο νοσηλευομένων από το προαύλιο του νοσοκομείου για εξακρίβωση στοιχείων. Άντρες της ασφάλειας απείλησαν επίσης τον γ.γ του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Δημήτρη Γαρδικλή, επειδή ανάρτησε στο χώρο του νοσοκομείου την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων για τους δύο πολιτικούς πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου προς τον υπουργό Υγείας: «Στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας νοσηλεύονται δύο πολιτικοί πρόσφυγες με αναγκαστική Νοσηλεία (εντολή εισαγγελέα) επειδή βρίσκονται σε απεργία πείνας προκειμένου να μην εκδοθούν στην Τουρκία όπου κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Τουρκικού Κράτους. Διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή, δηλαδή πολιτικό άσυλο. Αρνούνται όπως έχουν δικαίωμα Νοσηλευτικής και Ιατρικής φροντίδας.

Παρά ταύτα η Πολιτεία αντί να πράξει το αυτονόητο χορηγώντας πολιτικό Άσυλο μετατοπίζει τις ευθύνες στο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών με τη συνέχιση της απεργίας πείνας.

Μάλιστα οι αστυνομικοί απειλούν τους Συνδικαλιστές του νοσοκομείου με αυτόφωρο επειδή συμπαρίστανται με Αλληλεγγύη στον αγώνα των πολιτικών προσφύγων.

Θα πρέπει να παρέμβετε να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες νοσηλευόμενους και να σταματήσετε να κτίζετε με πράξεις και μεθοδεύσεις την θεωρία των δύο άκρων για την σωτηρία της κυβέρνησης των μνημονίων που συνθλίβει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών».