Λίμνες Ηλείας : Όχι στη χωματερή

Με πρωινή επιχείρηση την Τρίτη 12/11 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Πάτρα απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο Αλφειούσας- Μακρισίων, μην επιτρέποντας τη διέλευση σε κανέναν. Ακολούθως απορριμματοφόρα άδειασαν σκουπίδια στην περιοχή. Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ηλεία Γιώργος Μαρινόπουλος, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές έξι ατόμων που έκαναν περιφρούρηση έξω από τη χωματερή.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επιχείρηση των ΜΑΤ, κάτοικοι των Μακρισίων και της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώνονται στο σημείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Η υπόθεση της χωματερής στην ευαίσθητη περιοχή στις Λίμνες Ηλείας με το σπάνιο πευκόδασος έχει μεγάλο παρελθόν τόσο λόγω των οικονομικών σκανδάλων που κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια όσο και των τεράστιων περιβαλλοντικών ζητημάτων που προκύπτουν. Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει προσωρινή διαταγή απαγόρευσης εργασιών εναπόθεσης απορριμμάτων με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε μορφή, η οποία μόλις χτες απορρίφθηκε ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στο Δικαστήριο στις 27 Νοεμβρίου.

Οι δήμαρχοι Πύργου Ηλείας Μ. Παρασκευόπουλος και Αρχαίας Ολυμπίας Θ. Κοτζιάς θέλουν να εγκαταστήσουν συμπλέοντας με τα ιδιωτικά συμφέροντα ένα δεματοποιητή απορριμμάτων και να μετατρέψουν την περιοχή σε χωματερή, με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.