Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές

“Σε μια πορεία δραστικού περιορισμού της ελευθερίας στη διαδήλωση (χημικός πόλεμος, ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ, νέο ν/σχέδιο κ.α.), αποκορύφωμα ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που στρέφονταν ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ημέρα έναρξης της ελληνικής Προεδρείας και η σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος δικάζεται την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, με κύρια κατηγορία τη «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση», όπως «αποφάσισε και διέταξε» ο γενικός διευθυντής της ΓΑΔΑ κατ’ εντολήν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια. Ο συνήγορος του Π. Αντωνόπουλου, Τάκης Τσίτσος, δήλωσε ότι «δικάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και το φρόνημα των πολιτών»”, αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ) που την περασμένη Πέμπτη 16/1 οργάνωσε σύσκεψη συνδικάτων, δημοκρατικών και αντιφασιστικών κινήσεων και μαζικών φορέων στην ΕΣΗΕΑ.

“Οι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι ειδικά βάλλεται το εργατικό δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία και το λαϊκό συλλογικό αγώνα, που αντιμετωπίζονται συστηματικά όλο και πιο συχνά με την ωμή βία (υπο διαθεσιμότητα καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διόδια, Σκουριές κ.α.), με τη συκοφαντία και τις απειλές της απόλυσης (διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κ.α.), με τη βιομηχανία των δικαστικών αποφάσεων κατά των απεργιών και τις διώξεις συνδικάτων και συνδικαλιστών (όπως της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.α.), πάνω από όλα, με τις επιστρατεύσεις και με αποκορύφωμα τη συνεχιζόμενη επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό, που συμπληρώνει ένα χρόνο από την επιβολή της”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η σύσκεψη αποφάσισε: Τη διοργάνωση «Εβδομάδας αγώνα για τις εργατικές λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα», από την Τρίτη 21/1/2014 μέχρι την Τρίτη 28/1/2014. Μαζική εργατική και λαϊκή συγκέντρωση στα Προπύλαια την Τετάρτη 22/1/2014, στις 6 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή. Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 23/1/13, στις 10 π.μ., για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου. Συλλογή υπογραφών πανεπιστημιακών, διανοουμένων και καλλιτεχνών. Στήριξη του αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό για την άρση της επιστράτευσης. Συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για την υλοποίηση των παραπάνω.